13. august 2021

Copenhagen Opera Festival 19.-28. august

Copenhagen Opera Festival, der afvikles for 19.-28. august, byder som vanlig på et righoldigt program med både klassikere og nye værker for både erfarne og nye tilskuere og hele familien. Der er koncerter og pop-ups, morgensang og workshops og forestillinger rundt omkring i storbyen.

Men for første gang byder festivalen også på én stor og stationær hovedscene, der placeret på Den Røde Plads i Nørrebro, hvor både publikum og forbipasserende vil  kunne opleve opera i alle afskygninger og for alle aldre. Og her er det alt sammen gratis.  

Der kan ikke reserveres billetter på forhånd, men på festivalpladsen kan der være 2000 publikummer, herunder er over 1500 siddepladser, så hvis vejret også tillader det, bliver det noget af en folkefest.

'Der er noget særligt ved Den Røde Plads. Folk bor, arbejder og hænger ud her, og der er både en stor diversitet og et stærkt fællesskab. Det føles som det perfekte sted for os. Vores drøm er at give flere mulighed for at opleve opera og alle de forskellige udtryk, opera kan have. Opera er ikke kun noget, der foregår i et operahus eller kræver lange gallakjoler – det kan ligeså godt foregå udendørs og midt på Nørrebro, og det eneste det kræver er, at man er der og er åben overfor det, der foregår', lyder det fra Amy Lane, festivalchef og kunstnerisk leder af Copenhagen Opera Festival.

Program for festivalscenen på Den Røde Plads:
Fredag 20/8 kl. 19.30: ’Viva Verismo!’ (for hele familien, pladsen åbner kl 15)
Lørdag 21/8 kl. 19.30: ’Pagliacci’ (introduktion fra kl.18.45, pladsen åbner kl. 17.30)
Søndag 22/8 kl. 15: H.C. Andersen opera-eventyr (for hele familien, pladsen åbner kl.13)
Mandag 23/8 kl. 17: Sopran Simone Victor + pianist Ulrich Stærk (pladsen åbner kl. 16)
Tirsdag 24/8 kl. 18: Goldschmidts Musikakademi (for hele familien, pladsen åbner kl. 17)
Onsdag 25/8 kl. 17: Mesterklasse Koncert (pladsen åbner kl.16)

Fra Den Røde Plads spreder festivalen sig ud til resten af byen med forestillinger på bl.a. Takkelloftet, Børsen, Glyptoteket, kirker, i en privat lejlighed, en baggård og på Københavns kanaler  – men Operaen, Folketeatret og Tivolis Koncertsal leverer dog også spillesteder.

Programmet for hele festivalen kan ses her. 

(Billedet: Der er ingenlunde mangel på tilskuere, når der bydes på opera i fri luft. Her er et stemningsbillede fra Copenhagen Opera Festival 2019. Fra 19.-29. august fyldes byen igen med opera. Foto Olafur Gestsson)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne