6. august 2016

Cirkusvognen 2016 på Bispebjerg 9. august – 1. september

En rigtig cirkusvogn er den fysiske ramme for en fire ugers udendørs kulturfestival for børn og barnlige sjæle på Bispebjerg og omegn i Københavns nordvestkvarter.

Festivalen, der følgelig har navnet Cirkusvognen, holder på centrale pladser i bydelen i ugerne 32, 33, 34 og 35 og byder på teater, musik, gøgl, dans og værksteder – med deltagelse af både professionelle og semiprofessionelle aktører m.v.

Cirkusvognen ruller i år for 21. gang og trækker hvert år op mod 4.000 publikummer gennem de sammenlagt 12 aktivitetsdage, som festivalen består af, idet der er aktiviteter tirsdage, onsdage og torsdage – og alt er gratis og intet kræver tilmelding.

Dette års standpladser for Cirkusvognen er Hulgårds Legeplads (9.-12. august), Degnestavnens Legeplads (16.-18,august), Terrasserne i Tingbjerg (23.-25. august) og pladsen ved Lundehus Kirken (30. august-1. september).

Programmet byder på teater, musik, gøgl, dans samt kreative værksteder i form af dansedyr, street art-skulpturer, artisteri, teater m.v.  

Blandt de fra denne portal velkendte børneteatre på Cirkusvognen finder man DRT ('To med det hele'), Olsens Teater ('Bytte, bytte købmand'), De Røde Heste ('Den sandfærdige historie om de 3 små grise') og gadeteatrene Brændende Kærlighed ('O-Hoy – oceaner af frihed') og Dansk Rakkerpak ('Big Bang Company').

Dertil kommer Klovnen Tapé, klovneduoen Hilda&Gump, musikeren Carl Quist-Møller, børnejazzbandet Jeppe & Jazzhyænerne, Cirkus Aroma samt professionelle aktører udi dans og leg for de mindste, ansigtsmaling osv.

Cirkusvognen 2016 er støttet af 15. juni Fonden, Bispebjerg Lokaludvalg, BIBLIOTEKET Rentemestervej, Kultur og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Cirkusvognen hører hjemme i  Børnekulturhuset Sokkelundlille på Utterslev Torv efter i 1995 at være startet som en del af den boligsociale indsats Degneren (ved Svend Erik Linderstrøm)  og hvor Den Blå Heks (alias Janne Kjærsgaard) var første cirkusdirektør. Og som et ganske et lille projekt, der nu har vokset sig til en stor og  tilbagevendende succes på Bispebjerg.

Se hele programmet med spilletider m.v. på www.bornekulturhusetsokkelundlille.kk.dk

(Billedet: Fra Cirkusvognen 2015, hvor underholdningen blev fulgt til dørs af mange tilskuere og godt vejr. Foto: Cirkusvognen)

(caj)  

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne