29. maj 2015

Carte Blanches ‘TIME’ kan opleves på Teaterøen

Carte Blanche rundede sidste år sit første tiår som egnsteater i Viborg (se artikel om jubilæum/jubilæumsbog), hvor man i vid udstrækning har videreført teatrets og teaterstifter Sara Topsøe-Jensens udforskning af, hvordan udvikler og bryder rammerne for, hvad scenekunst er.

Teatrets produktioner er ofte at finde i et spændingsfelt mellem teater og installation, hvor rum og stemninger skal påvirke publikum – hvad enten det så er børn, unge eller voksne.

I oktober havde man således premiere på teaterlaboratoriet 'TIME woke up in darkness (and walked across the room), der var et samarbejde The Animation Workshop, og hvor tre performere, to  animatorer og to musikere sammen med publikum skaber et såkaldt kreativt refleksionsrum inden for et tildelt tidsrum, og hvor tilskuerne kan ankomme, blive og forlade stedet efter egen fri vilje…

Nu gentages laboratoriet på Teaterøen i København, hvor der er åbent for 'TIME' lørdag 6. juni kl. 15-18 og søndag 7 juni fra kl. 12-18. Og igen samme sted 10.-13. juni, hvor forestillingen er en del af CPH Stage.

Publikum indløser billet til et tidsrum, hvor man skal ankomme og så kan blive så længe man vil. Der er dog højst plads til 30 ad gangen – og aldersgrænsen er fra 12 år og op.

Og mens 'TIME' (foto: Christffer Brekne) slår sig ned på Teaterøen på Amager, er Carte Blanche igang med en helt ny site-specific performance, 'sØnæs' , hvor man 20.-28. juni iscenesætter det nye kreative område af samme navn i Viborg.

Det er atter Sara Topsøe-Jensen, der står for ide og koncept, og hvor et hold af ni internationale performere 'vil føre publikum ind i en poetisk undersøgelse af vand, der skal få os til at (gen)opdage skønheden og nødvendigheden ved vand', som det hedder i en pressemeddelelse fra teatret.

Sara Topsøe-Jensen har tidligere udtrykt, at det, der produceres på hendes teater, egentlig ikke er teater, endsige børneteater – men  snarere en masse genremæssigt grænseoverskridende elementer sat sammen på anderledes vis – men hvor børnenes nysgerrige, undersøgende åbenhed har høj prioritet.

Se mere om de to forestillinger/installationer/performances på www.cblanche.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne