11. marts 2013

Carte Blanche på turne i Australien

Det kan næppe siges for tit, men dansk børneteater er altså en af de store internationale kultureksport-succeser, og mange børneteatre er konstant på farten i det store udland.

Mens Teater Refleksion ('Farvel hr. Muffin') og Gruppe 38 ('Du må være en engel, Hans Christian’ og ’En lille sonate') fra Aarhus har ført og fører sig frem ved kulturfestivalen Nordic Cool i Washington i USA – der slutter 17. marts – er Carte Blanche, egnsteater i Viborg, taget til noget varmere himmelstrøg, idet man for tiden er på turne i Australien med  performanceforestillingen 'Vandspejling', der allerede har haft seks opførelser på ArtPlay i Melbourne og sætter nu kursen mod Castlemaine State Festival i Castlemaine, der ligger i samme delstat som Melbourne.

Her spiller man fire forestillinger 15.-17. marts. Castlemaine State Festival er en tværkulturel biennale, som i 2013 har de fire elementer som tema. Og med sit markante tema omkring vand passer 'Vandspejling' perfekt til deres program. Med forestillingen kan Castlemaine State Festival i øvrigt for første gang i festivalens 37-årige historie præsentere dansk scenekunst.

Forestillingen 'Vandspejling' blev skabt i 2010 af Carte Blanches kunstneriske leder, Sara Topsøe-Jensen og har udover at spille på skoler m.v. været end el af børne-unge-programmet på seneste udgave af Waves Festivalen.

Forestillingen blev i sin tid anmeldt (LINK) af Anne Middelboe Christensen her på portalen.

Carte Blanches forestilling er blevet inviteret til Australien af det verdenskendte børne- og ungekulturhus ArtPlay i Melbourne, som i november 2011 havde besøg af det danske kronprinsepar under et dansk erhvervs- og kulturfremstød – og det åbnede for muligheden for det aktuelle gæstespil.

Interessen for dansk børneteater er generel stor i Australien, hvor flere danske børneteatre har spillet i bl.a. Operaen i Sidney og været på små turneer i det store land.

Under Carte Blanches besøg skal teatrets administrative leder, Thorkild Andreasen, i øvrigt fortælle mere om dansk børneteater.

Turnéen er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg.

Se mere om Carte Blanche og 'Vandspejling' (foto: Bo Amstrup) på www.cblanche.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne