17. august 2017

Carte Blanche invaderer Dokk1

Mens Aarhus Teater kommer med endnu et bidrag til det altomfattende Kulturhovedstad Aarhus 2017 og indtager den lokale med en site specific-forestilling, 'FRAGT' med bl.a. skuespillere, afrikanske dansere, et råbekor og containere på rollelisten (spilles 17.-27. august) – så kan man i næsten samme periode opleve egnsteatret Carte Blanche fra Viborg boltre sig i nærheden med vandreforestillingen 'The White Tribe @ Dokk1', der som antydet i titlen har det nye bibliotek og kulturhus, Dokk1, som omdrejningspunkt for en iscenesat opdagelsesrejse, hvor publikum bliver ført gennem bygningen og det omkringliggende havneområde. På deres vej møder de forskellige, små iscenesatte oplevelser, der sætter bygningen og stedet i perspektiv.

Forestillingen er ligeledes kurateret af Aarhus 2017 – og er spundet over det særlige kunstneriske laboratoriumskoncept, The White Tribe, som Carte Blanche har skabt og som bl.a. blev brugt, da teatret i juni 2015 iscenesatte  åbningen af klimaparken sØnæs i Viborg. Også her medvirkede internationale kunstnere, klædt i hvidt fra top til tå.

En rød tråd i konceptet er undersøgelsen af, hvordan mennesker er forbundet med verden og deres omgivelser, og derfor går performerne på opdagelse i et sted og skaber en række sceniske tableauer inspireret af de temaer, som de møder.  

'The White Tribe @ Dokk1' spiller på Dokk1 fra 18.-20. og 22.-24. august.

Og Carte Blanches pr-og projektmedarbejder, Maja Vadum Larsen, forsikre, at det er en forestilling, hvor hele familien – og særligt de unge – kan være med. Der spilles på engelsk.

Se mere om tider, mødested og billetkøb på: http://www.aarhus2017.dk/da/kalender/the-white-tribe–dokk1/8100/

Og konceptet tager i øvrigt videre, for The White Tribe skal også skabe en iscenesættelse til byen Pafos på Cypern, der er europæisk søsterkulturhovedstad sammen med Aarhus i 2017. Det sker med forestillingen 'The White Tribe' in Pafos 21.-27. oktober.

(Billedet: Nysgerrige forbipasserende kigger efter, hvad manden under den hvide parasol havde fået på krogen i havnen ved Dokk1. Situationen opstod, da den colombianske performer Gabriel Hernandez var i gang med at øve en af de scener, der indgår i 'The White Tribe @ Dokk1', som er Carte Blanches vandreforestillingsbidrag til Aarhus 2017. Foto: Maja Vadum Larsen)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne