9. april 2013

Carl Press er død

Dukkemageren, dukkeføreren, scenografen m.v. Carl Press (f. 1948) er død efter lang tids sygdom, 64 år gammel.

Carl Press havde det meste af sin fine teaterkarriere inden for dansk børneteater, men foretog også roste kunstneriske afstikkere til voksenteatret m.v.

Carl Pres var uddannet fra Statens Teaterskole i 1980 og virkede gennem årene på og for en lang række børneteatre, herunder Kaskadeteatret, Det Lille Teater, Det Lille Turneteater, Teaterkompagniet, Passepartout med mange flere – ikke mindst Marionetteatret i Kongens Have, hvor han var en fast bestanddel af de løse sæsonarbejdere og både har stået for dukker, dukkeføring, scenografi og dramatik gennem årene – og han var i øvrigt selv i front på scenen i forestillingen 'Frikvarter' i 2006, der modtog Reumert-prisen for Årets Børneteaterforestilling i 2007.

Men Carl Press var også at finde på voksenteaterfronten, hvor han bl.a. har lavet dukker og scenografi for Kaleidoskop og Plan-B samt Husets Teater – der øvrigt blev Reumert-nomineret for ungdomsforestillingen 'Greenboy' i 2011, hvor Carl Press' prægnante dukker blev fremhævet i anmeldelser.

Hans evner som dukkemager blev også brugt i diverse undervisningssammenhænge, og i november 2009 havde Taastrup Bibliotek en særudstilling med nogle af hans mange dukker og tekniske finesser…

Carl Press bisættes lørdag 13. april kl. 14 fra kapellet på Holmens Kirkegård på Østerbro.

(Foto: Carl Press i 2006 i Marionetteatrets Reumert-vindende børneteaterforestilling 'Frikvarter'. Foto: Marionetteatret)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne