9. juni 2020

Camilla Hübbe ny leder af Det Lille Teater & Marionet Teatret

Allerede i starten af 2019 meldte Trine Wisbech ud, at hun i løbet af efteråret 2020 ville stoppe som leder af Det Lille Teater og Marionet Teatret (se note).

Bestyrelsen for de to teatre, der begge har eksisteret siden 1966 og for otte år siden blev samlet som fælles lille storbyteater i Københavns Kommune, har derfor haft god tid til at kigge efter en afløser.

Nu har man meldt ud, at forfatter og dramaturg Camilla Hübbe er udpeget til ny leder med tiltrædelse 1. oktober.

Camilla Hübbbe (f. 1963) er cand. mag. i dramaturgi fra Aarhus Universitet, har en diplomuddannelse i kulturledelse. Hun har arbejdet på en række teatre, bl.a. som chefdramaturg på Det Kgl. Teater, dramatiker og dramaturg på bl.a. Teater Masken og Tivoliballetten og været manuskriptkonsulent i Danmarks Radio. Hun har også været en af hovedforfatterne bag serien 'Nynne', sendt på TV3 – mens hun de seneste år har været forfatter til en lang række børne- og ungdomsromaner, hovedforfatter på TV2-julekalenderen 'Tvillingerne og Julemanden' og skrevet teaterstykker og librettoer.

Nu bringer hun sin passion for at fortælle historier om verden til børn og deres voksne med ind i sit nye job som teaterleder for Danmarks første og stadig meget succesrige stationære børneteater og sommerfilialen i Kongens Have.

På Det Lille Teater & Marionet Teatret kommer Camilla Hübbe til at fokusere på at videreudvikle teatrets særegne profil og centrale placering i det danske teaterlandskab og udtaler i en pressemeddelelse i forbindelse med udnævnelsen:

'Jeg betragter Det Lille Teater & Marionet Teatret som børnenes teater. Et fristed, hvor børn ikke er forbrugere, der først og fremmest skal få deres voksne til at spendere penge. Her er børn børn og møder som sådan respekt og lydhørhed'.

(Billedet: Camilla Hübbe bliver fra 1. oktober ny leder af Det Lille Teater og Marionet Teatret. Foto: Sine Kristiansen)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne