12. januar 2013

Breakdance på asylcentre

I uge 3 og 4 gennemfører Freestyle Phanatix i samarbejde med Ungdommens Røde Kors en danseteater-turné til 17 danske asylcentre med forestillingen ‘Future Roads’ (se anmeldelse).

Det livfulde danseteater fortæller selv i en pressemeddelelse, at ideen med turneen er at bringe lidt liv og glæde til de mange mindreårige asylansøgere, der kommer til Danmark og ofte har en trøstesløs tilværelse på landets asylcentre. Alene i 2010 kom der 432 – mange direkte fra krigens elendighed i Afghanistan.

Samtlige landets asylcentre med børn får besøg af breakdanserne på turneen, der har TrygFonden og Bikubenfonden som hovedsponsorer, men også støttes af Ville Heises Legat og Det Obelske Familiefond.

Forestillingen kombineres med åbent jam sammen med børnene, hvor de får mulighed for at danse selv og sammen med Freestyle Phanatix samt en workshop, hvor børnene kan blive inspireret til et liv med dans og bevægelse. Målet er at give børn og unge en teateroplevelse og vække nogle positive tanker hos dem, da de er en gruppe, som ellers ikke har nem adgang til kunst og kultur i dagligdagen.  

Læs mere om teatret på www.freestylephanatix.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne