3. juni 2016

Brandgo’e donationer

Siden teatret Sort/Hvid – grundlagt som CafeTeatret – nedbrændte natten til 25. november 2014 i Skindergade, har teatret kæmpet for at komme på fode igen og finde et nyt sted at lave samtidsrelevant scenekunst.

Og det skal så ske i Kødbyen på Vesterbro, hvor en fredet slagtehal er blevet stillet til rådighed for Sort/Hvid – der udover en nylig forlængelse som lille storbyteater i København for 2017-20 også har fået ni mio. kr. til etablering af det nye teater (2 mio. kr. fra Københavns Kommune, 2,5 mio. fra Lokale og Anlægsfonden, 2,5 mio. fra Realdania og 2 mio. fra Villum Fonden.

Samtidig har man igangsat en crowdfunding-kampagne for at skaffe 200.000 kr. til brug for publikumsstole, lamper, teaterteknisk udstyr og indretningen af foyer.

For alt jordisk gods gik til i branden, og man ser gerne, at tilskuerne ikke behøver at sidde på det bare gulv i det nye teater…

Man er nået godt halvvejs mod målet og håber at nå hele vejen i løbet af de knap to uger, der resterer af kampagnen.

Teatret har bedt om at få spredt budskabet for at kunne hverve flere 'backers' – som kan se mere og støtte via www.sort-hvid.dk/kickstarter – det være hermed gjort…

(Billedet: Teater Sort/Hvids kunstneriske leder, Christian Lollike, i slagtehallen, der fremover skal danne ramme om det lille storbyteater. Foto taget fra Sort/Hvid-video)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne