18. april 2024

Arrangørprisen 2024 uddelt

Torsdag aften var der fest med taler og musik på KLAP-teaterfestivalen i Esbjerg, og her blev Kulturkongens arrangørpris også uddelt. Den gives til en person, der har gjort en særlig indsats for at formidle børneteater og været en god og konstruktiv vært i forbindelse med besøg af turnerende teatre.

Årets prismodtager blev Katrine Gjesing, der er børnekulturkonsulent i Næstved Kommune, der fik gode ord fra Teatercentrums direktør, Dorthe Skøtt Bébe, som i sin motiveringstale bl.a. fortalte:

’Aftenens prismodtager er mere grundig end de fleste, når forestillingerne skal vælges. Forud for hver festival henter denne formidler inspiration og anbefalinger i sit netværk.  Sammen med et lille udvalg fra skole og daginstitutioner udvælger hun nøje det, hun finder helt rigtigt til sit lokalområdes børn.

En forestilling skal i sig selv være en god oplevelse, men denne formidler lægger sig i selen for at også oplevelsen omkring forestillingen er god – både for teaterfolket og for publikum.

Hun sikrer også, at pædagoger og lærere klædes godt på til oplevelsen, og til at kunne tale om oplevelsen eller arbejde videre med forestillingen og måske dens tema efterfølgende.

Hun tager teatret alvorligt, hun tager formidlingen alvorligt, og hun gør det altid med barnet i centrum.  Der er guides til de voksne, så de ved hvad deres ansvar er når børnene skal i teatret.  Der er guides til mødet med forestillingerne og der er nysgerrighedsvækkende detaljer til store og små’, lød det bl.a. om Katrine Gjesing, der har varetaget jobbet som børnekulturkonsulent i Næstved Kommune siden januar 2018.

Hun er uddannet lærer, har en Master i børne- og ungekultur, æstetiske læreprocesser og multimedier og er bl.a. medlem af Advisory Board for DR Musikariet.

Det er netværket Kulturkongen.dk, der i samarbejde med Teatercentrum og børneteaterproducenterne står for arrangementet, som udover æren består af en gratis turnerende børne- og ungdomsteaterforestilling, der udtrækkes blandt de forestillinger, der er doneret af teatrene. Her udtrak prismodtageren forestillingen ’Kant’, der er en samproduktion mellem Parkteatret, der er egnsteater i Frederikssund, og Teater Baglandet.

Den vil nu kunne indgå i de godt 40 årlige forestillinger, som Katrine Gjesing og hendes team indkøber til eleverne i Næstved.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne