12. april 2015

Børneteater på Rosenborg Slot

Teater NoCanDo er i et spændende samarbejde med Rosenborg Slot klar med historieformidling i teaterform i form af deres nye forestilling, 'Audiens', der har selveste kong Christian 4. som hovedrolleindehaver og tematisk omdrejningspunkt. Og passende nok med premiere på majestætens fødselsdag, 12. april.

Og lige så passende spilles forestillingen på Rosenborg Slot som Christian 4. selv i 1606-07 lod opføre som et lysthus, der siden blev udbygget til pragtslot og lejlighedsvis bolig for danske konger frem til 1710. I vore dage er det som bekendt museum og hjemsted for kronjuveler m.v.

I forestillingen, der ifølge NoCanDo 'gør historien levende og forståelig for børn og unge gennem en inddragende teaterform', holder Christian 4. audiens i Vinterstuen på Rosenborg. Til stede er kongen, kammertjeneren Søren Terkelsen og 30 gæster – det maksimale antal tilskuere.

Publikum sidder følgelig midt i Christian 4.s virkelighed og følger en konge der er i sine følelsers vold og kendt som ambitiøs, ærgerrig, smålig, ihærdig, drikfældig, gudfrygtig –  og hvis handlinger havde store omkostninger både for landet, ham selv og hans omgivelser.

NoCanDo oplyser, at 'Audiens' er inspireret af et udsnit af de mere end 3.000 breve, som Christian 4. har efterladt.  

Forestillingen, der spiller fra 12. april til 2. maj, er skrevet af Andreas Dawe, instrueret af Kristoffer Krarup og har  Brian Hjulmann og Christian Adelhorst Rossil i de to roller. Samt altså op til 30 tilskuere i alderen fra 10 år og op, der således både kan opleve teater og Rosenborg Slot på én gang.

Forestillingen er produceret med støtte og hjælp fra Kongernes Samling, Københavns Kommune, Indre By Lokaludvalg, Statens Kunstfond og LB Fonden.

Spilletider og billetter på www.teaterbilletter.dk

(Foto: Karoline Lieberkind)

 (caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne