11. august 2009

Børnenes Univers

Århus Festuge byder vanen tro på en masse børneteater – og det sker i Børnenes Univers, der er et stort telt i Brobjergskolens gård, Frederiks Alle 20, Århus C.

Og når man nu har et stort (cirkus)telt, hvad er så mere passende end også at lade heste optræde for børn.

For godt nok har lokale Gruppe 38 haft høns med i en af sine forestillinger, mens de Ribe-baserede DRT og Barkentins Teater har det med at gå i hundene – men nu overtrumfer Teatret Kimbri dem så ved at bringe heste med i en forestilling.

Det sker i ‘Pooka – Hesten fra Tir na nog’, der har premiere 28. august i forbindelse med Århus Festuge.

‘Pooka’, der for de 8-årige og opefter, er skrevet af fantasy-forfatteren Lene Kaaberbøl og spiller i et cirkustelt. En Pooka er et overnaturligt væsen, som ofte optræder i skikkelse af en stor, sort hest. Og forestillingen handler om menneskets forhold til dyr og den iboende trang til at undertvinge dem. Men nogle gange gør naturen oprør og sætter både dyr og mennesker fri.

I ‘Pooka’ medvirker menneskene Gitte Kielberg og Marie Louise Maegaard, mens hestene er den sorte frieser-vallak Pushkin og ponyen Liva.

Men der er altså også mange andre børneteatre med forestillinger for alle aldersgrupper i sving i teltet under Århus Festuge. Man kan således opleve Uppercut (‘Flip Flap), Madam Bach (‘En mærkelig have’), Kammeroperaen (‘Den magiske fløjte’), Viva (‘Bardo’ og ‘Pjaltehætte’), Teater Blik (‘Vejen Rundt’), Det Fortællende Teater (‘I Guder’), Tali Razga (‘Sneøjne’), Beagle (‘Kropskontoret’)?og Nordenfra (‘Ud i Vinden’). Flere af disse forestillinger er blevet anmeldt her på portalen.

Også Gruppe 38 er med, endda kontraktligt forpligtet til at stille op i Festugen. Teatret laver dog lidt alternativt åbne prøver på den nye forestilling, ‘Jeg har Alt’, som ikke når at blive ganske færdig til tiden. Til gengæld er der så gratis adgang til disse prøver…

Man kan læse om forestillingerne og bestille billetter på børnenesunivers.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne