27. januar 2010

Børnebog fra Bodil Alling

Hvor man ganske tit oplever, at danske børneteatre dramatiserer gode børnebøger til scenebrug, går det også den anden vej.

I efteråret 2008 udsendte Gitte Sloth fra Molevitten således bogen ’En farveballade’ over den forestilling, som hun har haft på repertoiret i 20 år. Før jul var det så Lisbeth Knopper og Nanni Lorenzen, der havde begået ’Åh, din lille klovn’ på basis af småbørnsforestillingen af samme navn.

Og nu er det Bodil Allings tur. Gruppe 38’s teaterleder har netop udgivet børnebilledbogen ’Jeg har alt’ – hvis titel er identisk med teatrets nye forestilling, der har premiere 28. februar i Århus.

Den lille bogs digte var således et forlæg til forestillingen, som siden har fundet sin egen form og sit eget liv.
Bogen er henvendt til børn fra fem år og fortæller gennem digtene og de fine illustrationer, begået af Claus Helbo, historien om at have alting – og om at miste. Og den egner sig glimrende til oplæsning.

’Jeg har alt’ er udkommet hos Gruppe 38, hvor den koster 100 kr. + evt. forsendelsesomkostninger. Den sælges også – til en lidt højere pris – fra bl.a. Århus Kunstbygning og Nordjyllands Kunstmuseum.

Kontakt teatret på www.gruppe38.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne