29. december 2010

Børn i Centrum

Randers sætter ansigt på fremtiden sådan helt bogstaveligt, når man fra januar 2011 går i gang med et spektakulært projekt, der skal munde ud i noget, som man selv betegner som en af verdens hidtil største fotoudstillinger.

Projekt ’Børn i Centrum’ skal med 17.000 portrætter af alle kommunens børn være med til at danne en festlig optakt til Festival 2011 teater for børn og unge i Randers, der afvikles 3.-10. april 2011.

Verdens største teaterfestival fortjener verdens bedste børn, som initiativtagerne fra Randers Egnsteater og Randers Kommune skriver i en pressemeddelelse.

I januar sendes fotografer ud på opgaven, og man har fra Randers Kommunes skoler og institutioner mødt stor opbakning til at indhente forældretilladelser til, at alle børn kan deltage i projektet.

De 17.000 billeder vil blive vist en lang række steder, både som fotos og som del i interaktive udstillinger rundt om i bybilledet.

’Med projektet sætter vi ’Børn i centrum’ og viser, at de ikke bare er en gruppe, vi kan beskæftige os med som en ensartet gruppe. De er unikke og enestående individer og den fremtid, vi alle går og venter på. Er der nogen bedre måde at illustrere de muligheder, håb og drømme, vi alle har omkring det, der venter os, end ved at vise fremtiden gennem dem, der bliver en del af den? For det er børnene, der er vores fremtid. Det er dem, der gennem deres øjne ser verden og har muligheden for at forandre den’, lyder det fra teaterleder Peter Westphael fra Randers Egnsteater.

Det store fotoprojekt er støttet økonomisk af Region Midt og Randers Kommune, mens firmaet DanDomain skal sikre den tekniske del af projektet – og Randers Amtsavis/Randers Onsdag bringer samtlige billeder som optakt til festivalen i april.

Læs mere om Festival 2011 på www.festival2011.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne