4. februar 2018

Blot tre forestillinger fik refusionsgodkendelse

Refusionsudvalget var atter på arbejde 27.-28. januar, hvor anden halvdel af januars to showcase-weekender blev afviklet.

Hvor man i København 13.-14. januar gav otte refusionsgodkendelser og 11 afslag, var udvalget knap så gavmilde i Horsens, idet blot tre ud af de 13 deltagende forestillinger endte med refusionsgodkendelse.

To af de tre godkendte forestillinger – fra Dunkelblå og Det Lille Verdens Teater – var ovenikøbet gamle kendinge, der også er blevet positivt anmeldt her på portalen tidligere og som altså nu fik fornyet refusionsgodkendelsen – omend kun for indeværende og næste sæson.

De godkendte forestillinger er:

– Dunkelblå: Musikanterne (ANM)

– Det Lille Verdens Teater: Som søstre vi dele (ANM)

– Kholgi Production: Bøh! En komedie om angst (12+)

Resultatet fra showcasen i Horsens betyder sammen med den forrige i København, at en række forestillinger, der forlods var tilmeldt Aprilfestival 2018 i Syddjurs Kommune, alligevel ikke kan deltage – idet refusionsgodkendelse er adgangskravet (i øvrigt osse  for optagelse i repertoirekataloget Den Røde Brochure, hvor produktionen af næste udgave – for sæson 18-19 – nu er i gang.

For Aprilfestival 2018 betyder bl.a. disse afgørelser fra Refusionsudvalget, at der p.t. er 165 forestillinger tilmeldt festivalen, hvor arbejdet med at finde spillelokaler til alle i den afsluttende weekend er i fuld gang.

Det aktuelle antal forestillinger er i øvrigt en halv snes under sidste års Aprilfestival i Sønderborg – og et pænt stykke under rekorden på Frederiksberg i 2016 med 198 forestillinger.

Se mere om Refusionsordningen på: https://www.kunst.dk/kunstomraader/scenekunst/refusionsordningen/

(Billedet: Forestillingerne 'Musikanterne' og 'Som søstre vi dele' var de to gamle forestillinger, der fik fornyet refusionsgodkendelsen via showcase i Horsens. Foto: Dunkelblå & Det Lille Verdens Teater) 

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne