19. april 2012

Blind – med rabat

Da egnsteatret Carte Blanche i 2010 producerede forestillingen ’Blind’, blev den overmåde vel modtaget – bl.a. med fem store stjerner i Anne Middelboe Christensens anmeldelse her på portalen.

Forestillingens omdrejningspunkt er den unge synshandicappede Mia, der trods det insisterer på at være et selvstændigt individ med egne meninger og måder at gøre tingene på.

Hovedpersonen Ditte Laumann (foto: Bo Amstrup) og holdet bag forestillingen står for ide og koncept, mens Lotte Faarup har skrevet manuskript og iscenesæt, og den sine steder brutale handling var lidt af en øjenåbner for både unge og voksne tilskuere.

Dansk Blindesamfund havde som naturlig interessent forestillingen som gæstespil i organisationsregi i 2010, og det med så stor succes, at organisationen har besluttet at yde et økonomisk tilskud, der gør, at forestillingen ’Blind’ nu kan komme på banen igen som turneteater til nedsat pris – nemlig 75 pct. af normalprisen – så det bliver mere overkommeligt for skoler, biblioteker og teaterforeninger at købe forestillingen, der aldersgruppemæssigt er for de 10-årige og opefter.

Dertil kommer, at repræsentanter fra Dansk Blindesamfund selv medvirker i aftertalks efter forestillingerne. 

I en pressemeddelelse hedder det, at Carte Blanche og Dansk Blindesamfund  med forestillingen håber at kunne ’skabe debat og synlighed omkring det faktum, at synshandicappede kun mangler synet; ellers er de mennesker som alle os andre – med drømme, håb og ro på, at alt kan lade sig gøre, hvis bare man sætter sig mål’.

Se mere om forestillingen, inkl. tekniske og praktiske informationer, på Carte Blanches hjemmeside.  

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne