16. oktober 2009

Big Break i Moskva

Big Break er navnet på den store internationale børneteaterfestival i Ruslands hovedstad, Moskva, der afvikles fra 30. oktober til 8. november.
Festivalen, der afholdes for tredje gang, består af fem hovedafdelinger: Russiske forestillinger fra fire store byer – internationale forestillinger fra Danmark, Italien, Storbritannien, Holland, Sverige, USA, Canada, Estland og Mexico – børneteaterforestillinger med russiske børn, seminarer, workshops, foredrag m.v. – og et velgørenhedsprogram, hvor der spilles festivalforestillinger for børn på børnehospitaler, børnehjem m.v. i Moskva.

Men særprogrammet ’Fokus: Danmark’ påkalder sig naturligvis interesse, for det er den specielle ramme, hvori fire danske forestillinger samt div. ’udenomsværker’ indgår, mens de øvrige
internationale og russiske forestillinger indgår i festivalen på ’almindelig vis’, som det lyder fra Michael Ramløse, der som sprog- og teaterkyndig Rusland-kender er koordinator for det danske teaterfremstød.
Udover Teatret Fair Play, der deltager med Michael Ramløses egen kammeropera, ’Ved siden af’, kommer Åben Dans Productions (’Arme og ben’), Det Fortællende Teater (’Bjowulf’) og Teater Lampe (’Den grimme ælling’).
Derudover er der readings af fire danske børneteater-manuskripter, foredrag om dansk børneteater (ved Henrik Køhler, leder af Teatercentrum) samt plakatudstilling fra danske børneforestillinger. Dertil kommer en præsentation af Dramatikervæksthuset, hvor man fortæller om det succesrige projekt med udvikling af ny dramatik for børn og unge. Og endelig indeholder ’Fokus: Danmark’ en afsluttende rundbordsdiskussion med danske og (kyndige) russiske deltagere – samt en præsentation af ASSITEJ’s verdenskongres 2011, der finder sted i København og Malmø.

Kunstrådets Scenekunstudvalg (SKU) støtter det danske børneteaterfremstød med ca. 200.000 kr. via sin internationale pulje. Desuden har Dramatikerforbundet støttet oversættelsen af manuskript-uddragene til de fire readings med 30.000 kr. Også den danske ambassade i Moskva har deltaget med hjælp og ekspertise i samarbejdet om det danske børneteaterfremstød
Lokal festivalarrangør for Big Break er Teatret PRAKTIKA, der blev stiftet i 2005 og støttes økonomisk af af Moskvas kulturforvaltning samt div. faste sponsorer.
Se mere på festivalen på www.bigbreakfest.ru

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne