15. august 2021

BIG BANG-festival på Amager 21.-22. august

Børn på et flyvende tæppe i perfekt balance med en pianist og hans klaver. Fem robothorn på afveje. En forestilling for cello, effekter og laserlys. En billedrig portrætkoncert af den engelske barok-komponist Henry Purcell.

Det er noget af det, som man kan opleve på festivalen BIG BANG! på Amager 21.-22. august.

Bag står Børnekulturhus Ama'r, der bl.a. er aktiv samarbejdspartner med kulturnaboen teatret ZeBU omkring SpringFestival, Amager Børneteaterfestival og den store Julekalenderinstallation, men som her er kommet med i en fælleseuropæisk lyd- og musikdramatikfestival for børn og unge.

BIG BANG! har gennem 25 år afviklet festivalen andre steder i Europa, og gæster altså nu Børnekulturhus Ama'r (se festivalens internationale hjemmeside: www.bigbangfestival.eu)

Festivalen  åbner lørdag den 21. august kl. 10 med gratis kaffe, snacks og et par taler til de  morgenfriske samt Wonderbrazz Parade, og så går det løs med en række internationale og danske forestillinger, som både de lokale børn og voksne og det danske (børne-)teatermiljø med fordel kan studere nærmere.

Fokus i festivalprogrammet er lagt på god musik, der iscenesættes, så alle uanset alder kan være med og nyde og opleve den på forskellig vis. 

Weekenden byder på 14 koncerter, workshops og installationer – nogle spiller begge dage, flere gange om dagen, andre blot en enkelt koncert:

– The Unheard – gadeperformance

– Lydelevator – installation

– Playful – installation

– Workshop med Maria Lau Krogh

– These Birds Are Flying To The North – installation

– Hush – musikteater

– Le Manege du Contrevent – interaktiv installation

– Svævninger – koncert

– Wonderbrazz – koncert

– Den fantastiske Kora – koncert

– Lydspil – interaktiv installation

– Body Rhythm Factory – koncert

– Jeppe Just Instituttet – koncert

– Jorden rundt med Ras – dj set

Forestillingerne foregår i Amager Bio, BETA, Teater ZeBU, udendørs og i Børnekulturhus Ama’r, som alle ligger lige omkring Musiktorvet, som er festivalpladsens officielle navn. 

Man kan orientere sig om programmets indhold på Børnekulturhus Ama’rs hjemmeside, hvor der findes et link til det fulde program: https://bornekulturhusamar.kk.dk/artikel/big-bang-festival

Billetter købes på billetto og byttes til et armbånd på festivalpladsen. Her booker man også pladser til de indendørs koncerter, der har begrænsede pladser. Det koster 75 kr. for voksne og 25 kr. for børn – og børn skal følges med voksne. Er man over 16 år skal man stadig huske sit corona-pas. 

(Billedet: Belgisk-canadiske Zonzo Compagnies 'HUSH – Henrys drømmemaskine' er blandt BIG BANG-forestillingerne, hvor man gennem en miniatureversion af et gammelt teater dykker ind i komponisten Henry Purcells verden. Foto: Karolina Maruszak) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne