11. marts 2020

BIBU starter billetsalg

Lige på den anden side af Øresund kan man fra 13.-16. maj se svensk børne- og ungdomsteater efter i sømmene, når Bibu – scenkonstbiennal afvikles i Helsingborg.

I dag, 11. marts kl. 13, starter billetsalget til det omfangsrige program, der består af  27 forskellige forestillinger, 86 opførelser, 59 seminarer, wokshops, fest m.v.

Og der kan – udover den behageligt lave valutakurs, være penge at spare ved at være tidligt ude: Fra 11-25. marts kan man således spare 200 kr. på et endagspass (675 kr. mod 875 kr.) – og tilsvarende besparelser på to og tre-firedagspass – der giver adgang til alle forestillinger. Man kan dog også købe enkeltbilletter til udvalgte forestillinger (130 kr.).

Festivalen er således bundet op om billetindtægter – og kuratering af de deltagende forestillinger, hvoraf der også er et internationalt program  (se note) – modsat den danske og væsentligt større Aprilfestival, der nærmer sig i Holbæk fra 19-26. april. Men det er tilsvarende det største mødested i Sverige for professionel scenekunst for børn og unge og for dem, der udøver og organiserer den.

For begge festivaler gælder, at corona-virussen kan vise sig at få væsentlig effekt på afviklingen.

Scenekunstbiennalen arrangeres af Bibu AB, der er et offentligt finansieret aktieselskab og ejes ligeligt af Svenska ASSITEJ og Teatercentrum – sidstnævnte er i modsætning til det danske Teatercentrum ikke et formidlings- og kompetencecenter, men en arbejdsgiver- og brancheorganisation for selvstændige professionelle teatre og kan således mere sammenlignes med hedengangne BørneTeaterSammenslutningen.

Se mere om Bibu, program, billetkøb m.v. på https://bibu.se/

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne