30. september 2011

Bibliotekarer hædrer Gruppe 38

Det aarhusianske børneteater Gruppe 38 bliver nu på søndag – 2. oktober 2011 – hædret med årets BØFA-pris.

Det er medlemmer af Bibliotekarforbundets faggruppe for Børnebibliotekarer. der har stemt om den endelige vinder, som udover æren også modtager en kontant erkendelse på 10.000 kroner.

Gruppe 38 får prisen i kamp med de øvrige nominerede, Mette Finderups Emmy-bøger, Film-X – som giver børn mulighed for at afprøve filmmediet – samt redaktionen bag Palles Gavebod.

Prismotiveringen lyder således:

'Teatret Gruppe 38, som nu næsten 40 år (jubilæum 2012) med Bodil Alling (30 års jubilæum) som frontfigur stået for landsdækkende og formidabel børnekultur. Både meget dansk men sandelig også meget global i valget af historier. Bredt appellerende, men uden nogen sinde at gå på kompromis med en enestående kvalitets-bevidsthed'.

Det er garvede prismodtagere med Bodil Alling i spidsen, der atter træder i rampelyset på søndag. I maj i år modtog Gruppe 38 således ASSITEJ Honorary President Award i forbindelse med verdenskongressen i København og Malmø, og i november 2010 var det Danmarks Teaterforeninger, der honorerede indsatsen med Årets Børneteaterpris for teatrets generelle virke.

Udover en personlig pris til Bodil Alling i form af Horsens Børneteaterpris i 1998 fik Gruppe 38 også en Reumert-pris i 2003 for ’Den lille pige med svovlstikkerne’ og igen i 2006 med ’Du må være en engel, Hans Christian’ samt nomineringer i 1999 ('Hans og Grete') og 2001 ('En lille sonate').

Andre danske børneteatre har tidligere modtaget BØFA’s kulturpris, der første gang blev uddelt i 1982. Comedievognen fik den således helt tilbage i 1984, mens Hanne Trolle (Månegøgl) fik den i 1992 og Peter Holst fra Det Lille Turneteater (nu: Grønnegade Teater) fik prisen tre senere – i 1995.

Læs mere om prisen på www.boefa.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne