19. oktober 2009

BiBilletten: Rabatbilletter til de helt unge

Det er scenekunst, der er Bikubenfondens store indsatsområde, hvad der bl.a. har kastet Reumert-prisen og de såkaldte Reumert-billetter til unge mellem 18-25 år i hovedstadsområdet – og næste udspil gælder så de helt unges rabatterede adgang til alle landets teatre.
Den nye ordning hedder BiBilletten og gælder fra næste sæson og foreløbig tre sæsoner i alt, hvor Bikubenfonden har afsat 1,3 mio. kr. årligt, og det skulle række til cirka 50.000 teaterbilletter pr. sæson til en fast enhedspris på 45 kr.
Billetprisen kan komme så langt ned, fordi de teatre, der tilmelder sig ordningen, også selv skal yde rabat oveni støttekronerne fra Bikubenfonden.
Ordningen gælder fra sæson 2011-11, når mindst fire børn eller unge under 18 år går i teatret sammen. Og at de går til de udvalgte forestillinger. For at teatrene kan tilbyde de billige billetter til deres forestillinger, skal forestillingerne nemlig vurderes i forhold til målgruppen af et teaterfagligt udvalg, som nedsættes af Bikubenfonden i samarbejde med teaterorganisationen Teaterbilletter.dk.

Den nye rabatordning kommer til at ligge som en selvstændig side under den nye scenekunstportal scenen.dk under navnet bibilletten.dk.
I en udtalelse fra Teaterbilletter.dk’s sekretariatschef, Christina Krøll, hedder det: ’Vi er meget taknemmelige over Bikubenfondens vedvarende engagement og støtte til børn og unges adgang til gode teateroplevelser. Vi hilser det velkomment, at Bikubenfondens hjælp nu bliver landsdækkende, og det er her Teaterbilletter.dk med den nye landsdækkende teaterportal scenen.dk kan bistå med enkel og effektiv administration, idet BiBilletten bliver knyttet til en tidssvarende billetsalgsløsning, som integreres på BiBilletten i samarbejde mellem Teaterbilletter.dk og vores nye billetoperatør Billetten A/S’.

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne