5. april 2022

Betina Grove ny i Teatercentrums bestyrelse

Teatercentrums bestyrelse har atter fået et nyt medlem, idet Betina Grove erstatter Carsten Wittrock, Nørregaards Teater, der indtrådte i bestyrelsen så sent som ved årsskiftet, hvor han afløste Gitta Malling – men nu er gået samme vej som hende og er blevet medlem af Projektstøtteudvalget for Scenekunst (se note)

Med Betina Grove (f. 1972), der er udpeget af branche- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Teater, får Teatercentrums bestyrelse et udvalgsmedlem med stor erfaring både kunstnerisk og organisatorisk.

Hun debuterede som skuespiller i 1996 og har siden medvirket i forestillinger for flere børneteatre, foruden film og tv. Sammen med Marianne Søndergaard etablerede hun i 2008 Teatret st.tv – hvor hun fra 1. juni fortsætter alene som kunstnerisk leder med fortsat fokus på børne- og ungdomsteatret.

Hun har desuden virket som både instruktør og dramatiker – og var medlem af Dramatikervæksthusets hold 2019-21. Dertil kommer bl.a. en BA i Teatervidenskab fra Københavns Universitet.

På det organisatoriske plan er Betina Grove p.t. bestyrelsesmedlem i Dansk Teater – en post som hun dog forlader ved næste generalforsamling for at koncentrere sig om sine øvrige aktiviteter.

Teatercentrums bestyrelse, hvis nuværende embedsperiode er 1. januar 2021 til 31. december 2024, består udover Betina Grove af:

Mai Buch (formand), adm. direktør for Competence House (udpeget af kulturministeren) – Peter Mark Lundberg, direktør i Dansk Teater (udpeget af Dansk Teater) – Jens Overgaard, kulturchef i Ballerup Kommune (udpeget af KL – Kommunernes Landsforening) og Inge Risom, formand for Teater og Musik Odsherred (udpeget af Danmarks Teaterforeninger).

(Billedet:  Betina Grove, kunstnerisk leder af Teatret st.tv, er ny i Teatercentrums bestyrelse. Foto: Per Morten Abrahamsen)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne