1. maj 2020

Beslutning om små storbyteatre i København tages 16. juni

Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg (KFU) besluttede torsdag aften, at sagsbehandlingen omkring udvælgelse af små storbyteatre for perioden 2021-24 fortsætter i år. I lyset af covid-19-situationen havde udvalg og forvaltning overvejet at udskyde beslutningen, så de nuværende teatre i ordningen blev forlænget med et år (se artiklen 'Uvished omkring Københavns små storbyteatre'), men nu bliver valg og fordeling af tilskudsrammen truffet 16. juni – altså med et par måneders forsinkelse i forhold til den oprindelige køreplan.

»Vi har besluttet at fortsætte behandlingen i år, så teatrene får en fireårig aftale,« skriver det radikale medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Christopher Røhl Andersen i en mail til Teateravisen.

»Vi ser desværre ind i en fremtid, hvor coronakrisen ville sætte grimme ar på samfundet. Det vil tage år for teaterlivet at vende tilbage til en normaltilstand og intet tyder på, at tingene ville være normale, hvis vi skød beslutningen til næste år.

Derfor er det godt, at vi nu behandler teatrenes fremtid som små storbyteatre i år, så de nye små storbyteatre kan få den nødvendige ro og stabilitet til at omstille sig situationen her under og efter coronakrisen de næste fire år,« siger Christopher Røhl Andersen.

Forud for beslutningen havde Kultur- og Fritidsforvaltningen sendt spørgsmålet om enten at fortsætte proceduren eller forlænge de nuværende teatre med et år og forskyde udvælgelsen til høring blandt de ansøgende teatre.

Af svarene fremgik det, at 12 ansøgere ønskede en afgørelse nu, syv ansøgere ønskede en udsættelse af beslutningen og fem ansøgere så begge dele som en mulighed.

Nu bliver det altså afgjort i år. Efter at KFU afgør valg af små storbyteatre for den kommende fireårs-periode skal der efter den nye køreplan laves aftaler med teatrene i juni-august, hvorefter Projektstøtteudvalget for Scenekunst kan kommentere og siden godkende aftalerne.

Udenfor ansøgerlisten for små storbyteatre blev også ansøgerne til den såkaldte scenekunstpakke, der p.t. omfatter seks teatre, spurgt om afgørelse nu eller udsættelse. Her ønskede to ansøgere en afgørelse nu, to ønskede en udsættelse og en så begge dele som en mulighed. 

Scenekunstpakken indeholder bl.a. støtte til køb af gratis forestillinger i regi af Teater Nordvest/Batida, støtte til C:ntact, Dansehallerne m.fl.

(Billedet: Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har besluttet at fortsætte behandlingen af de 26 ansøgninger om at blive lille storbyteater for 2021-24 fremfor at udskyde beslutningen)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne