6. september 2015

Bedre støtte til gæstespil i hovedstaden

Selvom der stadig drømmes om og arbejdes hårdt på at få en åben scene til gæstespil i København og på Frederiksberg, så må teatre fra provinsen stadig tage til takke med at spille på de eksisterende teatre og søge tilskud til disse præsentationsforestillinger via Projektstøtteudvalget.

Pengene stammer fra den pulje, der blev et (foreløbigt) kompromis på problematikken omkring etableringen af en åben scene til gæstespil m.v. i hovedstaden i forbindelse med den såkaldte tillægsaftale om en række ændringer på teaterområdet af 21. juni 2011.

Nyt er imidlertid, at hvor det hidtil kun har været muligt at søge støtte til leje af sal, markedsføring og pr for de besøgende teatre, så har partierne bag teateraftalen nu accepteret, at det også er muligt at få dækket udgifter til fx transport og ophold – mens der fortsat ikke gives støtte til honorar til de medvirkende.

Dermed er den økonomiske risiko mindsket for de gæstespillende teatre, der ikke alene omfatter fx egnsteatre på visit i hovedstaden, for tilskudsmuligheden gælder alle 'professionelle scenekunstaktører – teatre, enkeltpersoner, foreninger, institutioner m.fl. som vil opføre deres forestillinger på scener eller andre lokaliteter, der ikke er deres faste scene i Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune', som det hedder i betingelserne.

Dog kan landsdelsscener og Den Jyske Opera efter gældende lov ikke søge denne pulje, som bl.a. mange små børneteaterproducerende teatre har haft stor glæde af.

I puljen er der 3,8 mio. kr. til uddeling i 2015, og næste er 15. oktober 2015. Der søges til sæson 2015/16 og 2016/17.

Læs mere om puljen på www.kunst.dk under 'kunststøtte'.

(Billedet: Odsherred Teaters 'Pim and Theo' var blandt de provinsforestillinger, der sidste år fik støtte til gæstespil i hovedstaden. Foto: Mie Neel)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne