19. december 2016

Batida fejrer Teatro Andante i Cuba

Teatergruppen Batida er et af Danmarks mest omrejsende børneteatre, og har besøgt og optrådt i omkring 40 forskellige lande, herunder så specielle steder som Afghanistan, Iran og Nordkorea.

Også i Cuba har Batida været adskillige gange og man har i Danay Anaya sågar sin egen cubaner i truppen. Hun er udover skuespilleriet også svigerdatter til Søren Ovesen, der har været et toneangivende medlem af Batida siden starten i 1985.

De to befinder sig sammen med andre Batida-folk sig lige nu i landet i anledning af det lokale Teatro Andantes 25-års jubilæum, hvortil Søren Ovesen har skrevet og instrueret en forestilling specielt til teatret: 'Jomfruen der lærte at regne'.

Ifølge Søren Ovesen er forestillingen rimelig kontroversiel, fordi den beskæftiger sig med forholdet mellem folk og leder på en satirisk og kritisk måde, men forestillingen gør dog allermest grin med folket og dets trang til at blive ledet.

Timingen har været interessant, for forestillingen nåede lige at få premiere, inden Fidel Castros død og de efterfølgende ni dages landesorg satte deres begrænsninger for de kunstneriske udfoldelser og andre aktiviteter i Cuba. Herunder blev en samtidig turne med danske børneteatre (Dansk Rakkerpak, Teater Baglandet og Sofie Krogs Teater), ramt af flere aflysninger af forestillinger.

Nu er landesorgsperioden afløst af mere almindelige, omend afventende tider. Teatro Andante kan spille sin jubilæumsforestilling – og spiller i øvrigt også to andre Ovesen-forestillinger, 'El mejor amigo del hombre' (Menneskets bedste ven) og 'El Elefante' (Elefanten).

Men Batida er også selv på banen med forestillingen 'Solo para dos' (Solo for to' – se anmeldelse), der efter teatrets oplysninger er blevet godt modtaget, selvom Søren Ovesen og Simon Holm spiller på et latterligt ubehjælpsomt spansk, men for cubanerne bidrager det bare yderligere til komikken….

(Billedet: Teatro Andante øver på 'Jomfruen der lærte at regne' i Cuba. Jubilæumsforestillingen er skrevet og instrueret af Batidas Søren Ovesen. Foto: Per Thomsen)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne