26. februar 2020

Barn af Balletten

Det Kgl. Teaters Balletskole har flere gange været ramme for tv-produktioner om det helt særlige univers, hvor benhård træning og årlige stopprøver er en del af en meget anderledes og elitepræget heldagsskole indenfor murene på Det Kgl. Teater.

Nu følger endnu en tv-serie om balletbørns drømme og kamp for at blive en del af balletkompagniet og dansens elite: ’Barn af Balletten’ har premiere mandag den 9. marts kl. 20.50 på TV 2 og TV 2 PLAY.

I seriens seks afsnit møder man nogle af balletskolens 129 elever og deres familier, bl.a. Victoria på 18 år er tæt på at være færdiguddannet balletdanser; Schonan på 16 år er lige startet på balletskolens aspirantuddannelse og har forældre, der begge er tidligere solodansere på Det Kongelige Teater; Dexter håber at klare sin balleteksamen og få lov at fortsætte i 6. klasse; og Valdemar på fem år går til optagelsesprøve.

'’Barn af balletten’ er en serie, der stiller sig i børnenes øjenhøjde. Vi har ønsket at give eleverne frit spil til at fortælle og vise, hvordan de oplever livet som balletbørn. Det, vi skildrer, er børn, der først og fremmest er begejstrede for at danse, optræde og udtrykke sig. Ikke på trods af, men sideløbende med et disciplineret liv, der drejer sig om dannelse og kulturarv', lyder det fra seriens instruktør, Maya Albana.

Balletskolen på Det Kgl. Teater har eksisteret siden 1771 og er en af de få skoler i verden, hvor balletskolen har til huse i selve teaterbygningen. 

(Billedet: TV-serien 'Barn af Balletten' følger børn på forskellige stadier af deres drøm og kamp for en professionel balletkarriere. Pressefoto: TV 2)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne