4. oktober 2016

Ballettens Venners Applauspris 2016 til Cher Geurtze

Ballettens Venner, der har Prinsesse Benedikte som protektrice, har 4. oktober uddelt to priser til to kvinder, der har rigtig mange års kunstnerisk og pædagogisk arbejde for ballet og dans bag sig – omend i hvert sit professionelle hjørne.

Ballettens Venners Hæderspris 2016 – med 30.000 kr. som kontant bevist – gik således til Anne Marie Vessel Schlüter, der som balletlærer og -instruktør med 'hjertevarme, menneskeligt overskud og stor flid' har 'videreformidlet kærligheden til dansen og den nationale arv til opvoksende generationer af dansere' i Den Kgl. Ballet – hvor hun 1988-2006 var leder af Det Kgl. Teaters Balletskole.

Ballettens Venners Applauspris 2016 – ledsaget af 20.000 kr. – blev givet til amerikansk-fødte, men siden 1982 i Danmark boende Cher Geurtze, koreograf og leder af Dansekapellet og tidligere leder af Uppercut Danseteater, som hun etablerede sammen med sin amerikanske landsmand Ann Crosset og som gennem årene har produceret en lang række danseforestillinger for børn og unge.

Prisen får hun dog primært for et afledt projekt for unge i København NV, som det også fremgår af motiveringen fra Ballettens Venners formand, Hanne Outzen:

'Arbejdet med og for unge mennesker står dit varme hjerte nær. Visionær og initiativrig som du er, fulgte projektet Dans i Nordvest i 1999 i det københavnske nordvestkvarter, hvor en stor del af befolkningen har multietnisk baggrund. Her har ikke mindst drengene fået mulighed for at kanalisere energien i konstruktiv i stedet for destruktiv retning – og drengene har oplevet, at deres breakdance kunne blive til kunst. Selvværd og integration er blevet styrket igennem dansens og bevægelsens ikke-verbale sprog'.

(Billedet: Prinsesse Benedikte (tv) overrakte priser til Anne Marie Vessel Schlüter (midt) og Cher Geurtze (th). Foto: Henning Sjøstrøm)

(caj)  

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne