3. november 2016

‘Bajads i ilden’

Niels Vandrefalk er en institution i dansk teater og har bl.a. huseret i gruppeteatrene Banden (1969-73) og Teatret Møllen (1974-80) og siden i enmandsteatret Vandrefalken (1981-2006), der i 2006 blev til Holberg Teatret. 

Han har fra start været aktiv i diverse faglige organisationer og har gennem alle årene været en meget synlig deltager både i den generelle kulturdebat og omkring sit eget teatervirke.

Men først i 2009 blev det til debut som romanforfatter med 'Teatergal – en forestilling om teatrets magi', hvor fiktion og autofiktion blandes til 45 års personlig teaterhistorie.

Nu følger så romanen 'Bajads i ilden', der med undertitlen 'kærlighedsrus på vingesus' ligeledes blander fiktion og personlige oplevelser.

Ifølge forfatteren afsluttes trilogien siden med en roman med titlen 'Holbergs yngel'.

Niels Vandrefalk, der er født i 1942 i Esbjerg som Niels Andersen – siden har han taget navnet fra sit gamle teater som efternavn – er uddannet fra Det Kgl. Teaters elevskole (1965-69) og har altså nu et halvt århundrede bag sig som skuespiller og teatermand.

'Bajads i ilden' præsenteres ved et åbent arrangement fredag 18. november kl. 15-17 på Revymuseet (Allégade 5 på Frederiksberg) – hvor den kan købes til særpris (249,95 kr.) og ellers via forlagets hjemmeside www.ec-edition.dk for 299,95 kr.

Bogen bliver introduceret af kollega udi skuespilleri og meningsmageri, Anne Marie Helger, ved arrangementet på Revymuseet.

'Bajads i ilden' bliver siden anmeldt her på portalen.

Man kan læse om forgængeren 'Teatergal' i artiklen 'Luft under vingerne' – en  kombineret reportage og anmeldelse med historiske nedslag fra bogen.

Og man kan læse om hans seneste opgør med Refusionsudvalget, der står for afgørelser omkring refusionsgodkendte forestillinger fra ikke-støttede teatre, i artiklen 'Vandrefalk med voldsomme vingeslag'.

(Billedet: Niels Vandrefalks nye bog, 'Bajads i ilden', har omslag og illustrationer af Adi Holzer)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne