4. juli 2023

BaggårdTeatret får nyt teaterhus

Svendborg får et nyt teaterhus, som bygges i Stålhallen på den gamle værftsø Frederiksø centralt på Svendborg Havn. Det sikrer A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal med en bevilling på 84,5 mio. kr. til BaggårdTeatret, mens Svendborg Kommune supplerer med 22,5 mio. kr. samt donation af grunden på Frederiksø.

Det nye teater tegnes af det lokale firma, Praksis Arkitekter, og det nye teaterhus kommer i vid udstrækning til at genbruge Stålhallens oprindelige konstruktion for at bevare den industrielle identitet, som er en vigtig del af Svendborgs kulturarv. I respekt for den identitet skifter BaggårdTeatret navn til Stålhallen Teater. 

BaggårdTeatret, der startede som amatørteater i 1962, blev professionelt børne- og ungdomsteater i 1976 og har været egnsteater i Svendborg siden 2007, holder til i Rottefælden i Caroline Amalielund – en bygning, der hver sommer overtages af sommerrevyen Rottefælden – men planerne om at flytte BaggårdTeatret til midtbyen og være endnu mere aktiv del af Svendborgs kulturliv har rumsteret længe. Den første skitse til teaterhuset lå således klar i efteråret 2019 (se note) – og siden har det drejet sig om at skaffe midler til det næsten 100 mio. kr. store projekt. 

Det nye teaterhus bliver en del af projekt Kulturkajen – Den Blå Kant, der skal samle kreative værksteder og kulturaktører på den del af Frederiksø, der vender ind mod Svendborg. Huset bliver et teater-, uddannelses- og oplevelseshus, der får to sale med plads til op mod 240 publikummer i den store sal. 

(Billedet: BaggårdTeatret flytter til nyt teaterhus ved havnen og får navnet Stålhallen Teater. Illustration: Praksis Arkitekter)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne