27. november 2022

Bæredygtigt internationalt kultursamarbejde

Statens Kunstfond og Arts Council England lancerer nu anden runde af udviklingsprogrammet om bæredygtige, internationale samarbejder. 

Udviklingsprogrammets formål er at skabe nye forbindelser mellem kunstnere og organisationer i England og Danmark, samt at give indsigt i, hvordan musik- og scenekunstaktører kan reducere deres klimapåvirkning, når de arbejder internationalt. 

Rejse- og turnéaktivitet er en afgørende del af det professionelle arbejde med musik og scenekunst, hvor behovet for at afsøge nye bæredygtige metoder til at dele kunsten er stigende. 

Programmet falder i to dele. Første del omfatter 11 interaktive online-sessioner, som bliver ledet af den anerkendte bæredygtighedsorganisation Julie’s Bicycle. Her vil de engelske og danske deltagere undervejs blive opfordret til at samarbejde om at udvikle projekter, der beskæftiger sig med nye bæredygtige tilgange til internationale turnér og samarbejder. 

I programmets anden del kan deltagerne søge om tilskud på op til £20.000 til samarbejdsprojekter, der kan have fokus på fx kunstnerisk indhold, udforskning af nye metoder og modeller, forskning eller udvikling af et større projekt.

– Statens Kunstfond, Arts Council England og Julie’s Bicycle udvælger i alt 20 deltagere til første del, hvorefter op til fire projekter vil blive udvalgt til at få tilskud. Ansøgningsfristen for at deltage i programmet er 20. januar 2023.

– Programmet, der er udviklet med opbakning fra Den Danske Ambassade i Storbritannien,  bliver støttet med sammenlagt over en mio. kr.  af Arts Council England og Statens Kunstfond.

Hent ansøgningsvejledningen til deltagelse i udviklingsprogrammet

(Billedet: Statens Kunstfonds valg til at illustrere projektet: Operaperformancen ‘Sun & Sea’ af Rugilė Barzdžiukaitė, Vaiva Grainytė and Lina Lapelytė på Copenhagen Contemporary i samarbejde med CPH STAGE og TRAVERS, 2021. Foto: Frida Gregersen) 

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne