15. december 2020

Bæredygtighed på tværs af kunstarterne

Med udgangspunkt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling sætter Statens Kunstfond den 20. januar 2021 fokus på bæredygtighed på tværs af kunstarterne med to webseminarer: Onsdag den 20. januar 2021 kl. 10.00-12.00 og 13.00-15.00 

På to webinarer vil en række udenlandske og danske oplægsholdere stille skarpt på den miljømæssige bæredygtighed i kunstproduktionen og -formidlingen. Begge webinarer vil inddrage eksempler på konkrete og håndgribelige bæredygtige ændringer, som kunstnere og kulturinstitutioner kan foretage selv eller lade sig inspirere af, lyder det i invitationen.

Webinar 1: Kunst og bæredygtighed omhandler kunstens muligheder for at bidrage til en mere bæredygtig udnyttelse af Jordens ressourcer. 

Tilmelding: Kunst og bæredygtighed (slks.dk) 


Webinar 2: Ikke bare en greenwash beskæftiger sig med konkrete bæredygtige tiltag, der er gjort på kunst- og kulturområdet. Her præsenterer Kunstfonden blandt andre Ben Todd, direktøren for det bæredygtige Arcola Theatre og Arcola Energy, som arbejder med grøn energi, både på teaterscenen og ude i andre sektorer, 

Tilmelding: Ikke bare en greenwash (slks.dk) 

Hvis man ønsker at deltage i begge webinarerne, så skal man huske at tilmelde sig på begge links. Dagen inden webinarerne vil alle deltagere modtage et link til streamingtjenesten. 

Webinarerne afholdes på dansk, men enkelte oplæg vil være på engelsk med efterfølgende dialog på engelsk. 

Se hele programmet her (pdf)

(Billedet: Ledsagende illustratrion til Statens Kulturfonds invitation til webinarerne: Jakob Kudsk Steensen, Catharsis, 2019-20, Udendørs installation ved Serpentine Galleries. Foto: Hugo Glendinning, med tilladelse fra kunstneren) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne