3. januar 2013

Asterions Hus drømmer om en teaterø

2012 blev året, hvor Asterions Hus for helt egen regning omdøbte Refshaleøen til Teaterøen. Teatret, der holder til skyggen af rensningsanlægget Lynetten, skruer med deres egne ord i 2013 op for blusset med en lang række åbne aktiviteter, der skal lokke flere teaterfolk og almindelige tilskuere til. Udover det naturlige element i form af forestillinger vil man også lave åbne prøvedage, diskussioner, workshops, festivaler m.v.

Asterions Hus flyttede i 2005 ud til kanten af Refshaleøen – for uindviede det absolut  nordligste punkt på Amager og godt skjult bag Christianshavn, Christiania og B&W’s gamle industrihovedkvarter. Teatret spiller både stationært og på turne og både for børn og voksne, og man har også forsøgt at få andre kunstneriske eksistenser til at flytte med – der er mulighed for at leje både værested, prøvesal og teatersal m.v., ligesom man har banket en fin lille cafe op.

Gratis buskørsel fra Christianshavns Torv til og fra forestillinger og arrangementer har været en del af den nødvendige markedsføring, men publikum skal altså nu drages til stedet af nye aktiviteter – også i samarbejde med andre udøvere fra scenekunstmiljøet – og en gentagelse af den nye internationale festival, Asteroiden (afviklet i august 2012).

I en lille artikel i det nyeste nummer af teatermagasinet Teater 1 (nr. 161, december 2012) fortæller kunstnerisk leder Peter Kirk om planerne med at puste nyt liv i det specielle område, hvor Asterions Hus agter at indtage bygning efter bygning for at få området til at blive en rigtig Teaterø, hvor Asterions Hus blot er en af medspillerne i et større kreativt fællesskab.

Det kræver ifølge ham bl.a. et fortsat godt samarbejde med ejerne, Refshaleøens Ejendomsselskab, fortsat støtte fra div. statslige og andre økonomiske puljer – og selvfølgelig opbakning fra scenekunstmiljøet. Ideer og energi er der dog tilsyneladende ikke mangel på.

Se mere om teatret og stedet på www.asterionshus.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne