24. juni 2017

Asterions Hus ansætter direktør

Teater Asterions Hus har ansat den mangeårige Europaredaktør i Danmarks Radio, Anne Haubek, som ny direktør. Teatret fortæller i en pressemeddelelse, at man med nyansættelsen vil styrke dets aktiviteter omkring forestillingerne – og videreudvikle det udfordrende og samfundsengagerede udtryk.  Det skal bl.a. ske ved flere sideløbende aktiviteter i forbindelse med forestillingerne som f.eks. talks, debatter, interviews, podcasts og ved at styrke dialogen med publikum, ligesom Anne Haubek også skal være med til at videreudvikle teatrets internationale profil og turnevirksomhed.

Anne Haubek er kendt for sit mangeårige radioværtskab i P1 og har i sine næsten 24 år i hovedsagelig arbejdet med kultur og samfundsaktualitet, men i de seneste 13 år især med europæiske forhold som redaktør af og vært på det prisbelønnede magasin ’Europa lige nu’.

Skuespiller og danser Tilde Knudsen, som har været med til at grundlægge Asterions Hus i 2003, har overtaget den kunstneriske ledelse og er overordnet ansvarlig for teatret. Det sker efter at medstifter og hidtidig kunstnerisk leder, Peter Kirk, har valgt at hellige sig jobbet som direktør for Teaterøen, hvor Asterions Hus også holder til.

Tilde Knudsen vil sammen med den nye direktør fortsætte de senere års udvikling af Asterions Hus, hvor man udover en række børne- og ungdomsforestillinger også har kastet sig over større forestillinger –  som f.eks. ’Europæerne’ af britiske Howard Barker, samarbejdet med flere europæiske teatre i det EU-støttede teaterprojekt ’Meeting the Odyssey’ m.fl. –  ligesom der er en nyopsætning af ’Macbeth’ på programmet.

'Asterions Hus står ved et spændende og nyt udviklingstrin. Med ansættelsen af Anne Haubek vil vi med en række nye forestillinger skærpe vores profil som et teater, der sætter dagsordenen med dets eget velkendte kunstneriske udtryk og i højere grad åbner forestillingerne mod publikum. Vores ambition er bl.a. at nå et større publikum ved at opsætte forestillinger, som direkte og indirekte tematiserer aktuelle og samfundsmæssige problemstillinger,' lyder det fra Tilde Knudsen i en pressemeddelelse om den nye lederkonstellation.

Asterions Hus spiller omkring 100 forestillinger om året – på turne både i Danmark og i udlandet og på den faste base på Teaterøen, hvor en række andre teaterprojekter også holder til.

Læs artiklen om Teaterøen: 'En ø fuld af muligheder og mangfoldighed'.

(Billedet: Anne Haubek bliver ny direktør hos Asterions Hus. Foto: Ingrid Bugge)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne