20. oktober 2017

Artistic Gathering i Bursa

Den tyrkiske undtagelsestilstand efter et fejlslagen militærkup gjorde, at ASSITEJ Tyrkiet og ASSITEJ i efteråret 2016 måtte aflyse en fælles festival, der skulle have fundet sted i Istanbul med deltagelse af omkring 75 professionelle teaterfolk fra begge lande.

De tyrkiske sponsorer trak sig, og mindst en af de ledende medlemmer af ASSITEJ Tyrkiet har fået frataget pas og har mistet job i en statslig institution i forbindelse med de politiske udrensninger, som præsident Erdogan gennemfører i stor stil.

Se kommentaren: 'Den er helt gal i Tyrkiet!'

Festivalen bliver ikke til noget, men i stedet har man nu stablet et nyt arrangement, en Artistic Gathering, på benene for dog at mødes, udveksle og styrke det netværk, der er mellem danske og tyrkiske børneteaterfolk.

Derfor rejser 30 danske teater- og organisationsfolk  22.-25. oktober til Bursa i det nordvestlige Tyrkiet, hvor der vil være faglige møder og snakke, blive vist (uddrag af) enkelte forestillinger, præsenteret forskellige projekter og forestillinger m.v.

Blandt de danske deltagere er formanden for Projektstøtteudvalget, Ditte Maria Bjerg, Lene Thiesen fra asylteaterprojektet Hodja fra Danmark og repræsentanter fra C:ntact, der har søsat flere teaterprojekter i Mellemøsten med fokus på udvikling og dialog. Også den danske generalsekretær for International ASSITEJ, Louis Valente, er blandt deltagerne, hvor omkring et dusin danske børneteatre er repræsenteret.

Flere af disse skal altså – i lighed med deres tyrkiske kolleger, vise uddrag og fortælle om deres produktioner.

(Billedet: Batida tager forestillingen 'Solo for to' med til Tyrkiet, hvor de tidligere og i mere fremkommelige tider har spillet mange gange. Som her i det helt store udtræk i Mardin i det østlige Tyrkiet… Foto: Batida)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne