7. februar 2012

Arbejdsro til Vanart

Statens Kunstfonds Film- og Scenekunstudvalg har tildelt det aarhusianske Teatret Vanart tre uopfordrede arbejdslegater i forbindelsen med sin øvrige præmiering affilm- og scenekunstværker, der i løbet af 2011 har markeret sig særligt.

Udover hæder og arbejdsro er der også pæne ord med på vejen, idet legaterne bl.a. motiveres med ….’for deres utrættelige mod til at finde et scenisk udtryk for kvindernes ofte absurde og smertefulde livsvilkår. De får publikum til at grine af menneskers dybeste smerter… De går ikke på kompromis, men udtrykker deres personlige stemmer med stor originalitet og giver dermed publikum dybt menneskelige, folkelige og højt kunstneriske oplevelser. I deres seneste produktion, Vanart, tør de veksle mellem totalt underspil på grænsen af at røre ved angsten for tomheden, og det absolut overdrevne spil på grænsen af totalt vanvid’.

Vanart udgøres af Janne Kofoed, Marie Netterstrøm og Pia Hessner, og deres forestilling af samme navn, altså ’Vanart’, holdt sit indtog i den bredere del af dansk børnetater ved at spille på Horsens Børneteaterfestival i september 2011, hvor børneteateravisen.dk’s anmelder, Janken Varden, kvitterede med fire stjerner i sin anmeldelse, der havde overskriften ’De skrupskøres triumf!’.

Forestillingen ’Vanart’, der er for de 15-årige og op og altså en næsten voksen-forestilling, spiller bl.a. på :DANISH+ festivalen i Aarhus i maj i år, hvor publikummet primært er internationale teaterarrangører.

Mere om teatret på www.vanart.biz

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne