26. april 2024

Arbejdslegater til 59 scenekunstnere

Kunstfondens syv legatudvalg, der uddeler arbejdslegaterne for hhv. film, arkitektur, billedkunst, litteratur, musik, scenekunst og kunsthåndværk og design, har uddelt arbejdslegater for mere end 98 mio. kr.  til 1194 kunstnere på tværs af kunstarterne. Det største arbejdslegat, man som ansøger kan modtage, er det treårige arbejdslegat på 855.000 kr.

Teateravisens fokus er naturligt nok på Legatudvalget for Scenekunst, der består af udvalgsleder Sargun Oshana, Catherine Poher og Anna Malzer og her står for deres første uddeling, hvor de ud fra 269 ansøgninger har valgt 59 arbejdslegatmodtagere, der samlet får 4,3 mio. kr. og hvor fokus har været på bl.a. forskning, skrivekunst, performance og koreografisk arbejde.

’Det er vores første uddeling, og det har været overvældende at se en så stor diversitet i stemmer, genrer og arbejdsmetoder – og ikke mindst et så højt kunstnerisk niveau. For at favne den brede scenekunstbranche har det været vigtigt for os at skabe en vurderingsproces med fuld opmærksomhed på egne biases og med kritiske øjne på vores valg. Vi har i uddelingen haft særlig fokus på de kunstnere, som udviser en undersøgende og ambitiøs tilgang til deres materiale og til måden at fordybe sig i et arbejdslegat på’, lyder det fra udvalgsleder Sargun Oshana.

Blandt de flittigt børneteaterproducerende modtagere kan nævnes: Teatret Graense-Loes: 125.000 kr., MYKA: 75.000 kr., Marc van der Velden: 75.000 kr. – man kan se hele listen her.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne