24. januar 2014

Aprilfestival kan blive rekordstor

Der er i skrivende stund stadig mere end to måneder til den store årlige og omvandrende teaterfestival starter i Holstebro 30. marts 2014 – og for første gang under sit nye navn: Aprilfestival.

Og lige nu kan denne festival nummer 44 i en ubrudt række – der blev indledt som en lille weekendfestival i Herning i 1971 og nu i mange, mange år har været verdens største af sin slags – ende med at blive den hidtil største.

Det sker, hvis det nuværende antal tilmeldte teatre og forestillinger holder frem til festivalstarten, for med p.t. 126 teatre og 211 forskellige forestillinger – hvortil kommer to-tre internationale teatre med gæstespil – vil festivalen overgå den hidtil største af slagsen: Ringsted i 2012 med 116 teatre og 192 forestillinger. Regner man med samlet antal opførelser, står sidste års festival dog p.t. med rekorden, nemlig 644 opførelser – mod 599 i Ringsted 2012.

Nu ved festivalarrangørerne fra Teatercentrum af årelang erfaring, at der vil blive siet både teatre og forestillinger fra i løbet af de næste par måneder. Dels har en række tilmeldte forestillinger endnu ikke den nødvendige refusionsgodkendelse – der afholdes showcase i disse uger – dels vil en række teatre trække deres forestillinger pga. sygdom, manglende færdiggørelse og andre praktiske forhindringer.

Der er næppe tvivl om, at både Teatercentrum og festivalværtskommunen håber på et håndterbart teater- og forestillingstal, som ligger en anelse mindre end det aktuelle.

Den 'offentliggjorte forventning' kan ses på festivalens hjemmeside (www.aprilfestival.dk): Nemlig 115 danske og tre internationale teatre, 170 forskellige forestillinger og ca. 640 opførelser i alt.

***

Og selvom Teatercentrum og den lokale arrangørgruppe i Holstebro Kommune er i fuld gang med forberedelserne til Aprilfestival 2014, skal der skaffes mange flere flittige hænder, når selve festivalen løber af stabelen.

Således skønnes det, at festivalen i Holstebro har brug for ca. 250 frivillige til de mange opgaver – udsmykning, vejvisning, hjælp til teatrene med at bære udstyr ind og ud, café-opbygning, servering, oprydning samt anden praktisk assistance.

Det vigtige job som frivilligkoordinator med indbygget overblik og logistikfornemmelse udover det sædvanlige er tildelt Henrik Bülow fra Holstebro – han er pensioneret lærer og vant til jobbet som ildsjæl gennem mange års indsats inden for det lokale idrætsliv.

Man kan læse mere om jobbet som frivillig her.

– og om Aprilfestival generelt på www.aprilfestival.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne