9. maj 2015

Aprilfestival i godt selskab

I februar i år kunne portalen berette, hvordan der var sat gang i bestræbelser på at tildele Aprilfestival EU's Quality Label.

Og nu her et par uger efter afviklingen af Aprilfestival 2015 i Frederikssund og Halsnæs kommuner, lyder det så, at 'The Coordinating Body of EFFE' er glad for at kunne meddele, at festivalen nu er den stolte indehaver af  EFFE Label 2015/2016

Det er EFFE – forkortelsen for projekt 'Europe for Festivals – Festivals for Europe', som er initieret af EU og EØS landene – der har ønsket at tildele dette kvalitetslabel til en række europæiske festivaler med udpræget kunstnerisk, turistmæssig og social relevant karakter for deres lokalområder. Altså en slags udvidet form for internationalt Blåt Flag for badestrande eller måske festivalernes Michelin-guide, men arrangørerne fra Teatercentrum mener naturligvis ikke, at det kan skade med international opmærksomhed udover den, som de mange tilrejsende festivalarrangører og teaterfolk forlener Aprilfestival med år efter år.

Nu bliver Aprilfestival så indlemmet i EFFE Festival Guide, ligesom man er kandidat, når der skal uddeles særlige Awards i forskellige kategorier ved et galla-arrangement i Paris til september.

Henrik Køhler fra Teatercentrum, der som bekendt er arrangør af Aprilfestival, fortæller, at man på opfordring fra EFFE har søgt om optagelse i det fine selskab.

Projektorganisationen vurderer, at op mod 2.000 festivaler i Europa er berettiget til at kunne søge – men det er vist ikke endelig afgjort, om man skal søge  EFFE Label hver år eller om det gælder for flere år.

Indtil videre kan Aprilfestival 2016 (Frederiksberg 10.-17. april 2016) dog gøre brug af det internationale skulderklap i sin internationale markedsføring.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne