10. juni 2017

Aprilfestival 2019 i Hjørring

Der er allerede livlig aktivitet i forbindelse med næste Aprilfestival, der afvikles i Syddjurs Kommune  fra 15.-22. april 2018, men verdens største festival med teater for børn og unge har naturligvis en lang planlægningsfase, hvor aftaler om festivalerne i 2019 og 2020 allerede er på plads, mens der foregår sonderinger omkring værtsskaber i de efterfølgende  år.

Men i forbindelse med afviklingen af Aprilfestival 2017 i Sønderborg blev det også endeligt konfirmeret, at Aprilfestival 2019 bliver med Hjørring som værtskommune. Og med inddragelse af en enkelt dag i marts måned til en aprilfestival: Datoerne bliver nemlig 31.marts til 7. april 2019.

Hjørring Kommunes kulturkonsulent, Leif Lund Jakobsen, bliver den vigtige lokale projektleder på Aprilfestival 2019, men han kan ikke mindst glæde sig over sparring og samarbejde med Vendsyssel Teaters direktør, Lars Sennels, der beredvilligt stiller både egne erfaringer og det nye, store teater til rådighed for arrangementet.

Og med aftalen på plads er arbejdet med at kigge på spillelokaler og indkvarteringsmuligheder allerede i fuld gang – og her kan det nordjyske byde ind med ferieby og feriehuse næsten ad libitum.

Hjørring Kommune havde værtsskabet for festivalen i 1982 – dengang sammen med Hirtshals – og her deltog 47 teatre med 80 forestillinger og 210 opførelser.

Det bliver meget, meget større i 2019…

(Billedet: Kontrakten for Aprilfestival 2019 i Hjørring blev underskrevet i forbindelse med dette års Aprilfestival i Sønderborg: Direktør for Teatercentrum Henrik Køhler, Teaterdirektør Lars Sennels, Vendsyssel Teater og kulturkonsulent i Hjørring Kommune, Leif Lund Jakobsen, fremviser aftalen. Foto: Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne