27. december 2016

Aprilfestival 2017: Det bliver stort!

Da teatrenes frist for tilmelding til Aprilfestival 2017 i Sønderborg udløb 12. december, kunne arrangørerne fra Teatercentrum konstatere, at den kommende festival, der afvikles 23.-30. april 2017, som vanligt bliver et megastort arrangement.

Der er p.t. tilmeldt 113 teatre med 193 forestillinger – men her indgår traditionelt også flere af de teatre/forestillinger, der først lige skal igennem showcase og refusionsgodkendelse i januar, før de er sikret deltagelse. Det er nemlig alene refusionsgodkendte forestillinger, der har adgang til denne verdens største festival af sin art. 

I skrivende stund tyder det dog på, at næste års Aprilfestival trods alt bliver en anelse mindre end dette års festival på Frederiksberg, hvor der deltog 130 professionelle teatre med 202 forskellige forestillinger, som blev opført omkring 680 gange i ugens løb. Heri indgik også tre internationale gæstespil.

De endelige tal kendes faktisk først, når festivalen starter, for traditionen tro vil flere af den nuværende listes forestillinger blive trukket fra festivalen. Årsagerne er alt fra økonomi og praktiske forhold, pludselig sygdom, manglende færdiggørelse af forestillingen m.v.  

Uanset hvad vil teateravisen.dk atter søge at få set og anmeldt alle festivalens forestillinger. Et smugkig på den nuværende tilmeldingsliste viser, at omkring 120 forestillinger faktisk allerede er blevet anmeldt – og forventeligt bliver mindst en snes af de nye forestillinger det også op til festivalens start.

Imens er forberedelserne til Aprilfestival 2017 i fuld gang. Teatercentrums erfarne team har taget turen til Sønderborg rigtig mange gange allerede for at finde spillelokaler og holde en masse nødvendige møder med de lokale arrangører for at sikre en god og professionel afvikling i de helt rigtige rammer.

Festivalcentret bliver i øvrigt på Sønderborghus, hvor der oprettes sekretariat, dagcafé m.v., mens teatrene indbydes til fælles indkvartering på Fiskenæs Marina Enjoy Resorts i Gråsten.

(Billedet: Aprilfestival 2017 afvikles i Sønderborg Kommune, der får besøg af over 100 turnerende børneteatre. Her er det Teatret Fyren og Flammen i aktion ved dette års festival på Frederiksberg. Foto: Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne