12. december 2010

Appetitvækkere til verdenskongres

ASSITEJ’s verdenskongres finder sted i København og Malmø fra 20.-29. maj 2011, hvor den store internationale begivenhed i børneteaterverdenen for første gang har to værter, idet København og Malmø deles om arrangementet.

Onsdag den 19. januar 2011 bliver programmet præsenteret ved et pressemøde i Operaen i Malmø. Forud er gået to et halvt års ihærdigt arbejde med at sikre, at de økonomiske (op mod 20 mio. kr.) og praktiske rammer er på plads og overvinde de logistiske udfordringer med en verdenskongres på begge sider af Øresund.

På mødet den 19. januar bliver også det store festivalprogram afsløret: 27 internationale forestillinger fra 25 forskellige lande er valgt ud efter en lang og grundig proces, hvor over 500 forestillinger har været i spil.

Dertil kommer de to gange ti forestillinger fra henholdsvis Danmark og Sverige, der er blevet udvalgt og som skal udgøre en særskilt ’værtsfestival’ i festivalen og verdenskongressen.

Michael Ramløse, der er formand for Executive Board of ASSITEJ World Congress 2011 – og i øvrigt tidligere generalsekretær for ASSITEJ International – erklærer sig både tilfreds og fortrøstningsfuld mht. afviklingen af det største internationale arrangement, som dansk (og svensk) børneteater nogensinde har givet sig i kast med, men pointerer, at der er meget arbejde endnu med at få et så perfekt arrangement på benene.

For selvom den nuværende økonomi er rimelig, arbejder man hårdt på at finde endnu flere økonomiske sparringspartnere og bidragyder. Der er også stadig forhandlinger i gang om at få de mest givtige transportpris-betingelser for de over 1500 forventede deltagere/gæster, der forventes at skulle krydse Øresund og broen nogle gange i løbet af det ti dage lange arrangement. Og man skal også i gang med at etablere det store korps af frivillige.

Michael Ramløse har sammen med svenske Niclas Malmcrona og danske Peter Manscher fra verdenskongressens generalsekretariat besøgt over 30 lande og en lang række internationale festivaler i de seneste år – både for at fortælle om arrangementet og se mulige forestillinger og få input til workshops, seminarer m.v.

Resultatet, der altså offentliggøres 19. januar, er bl.a. en festival med 47 forestillinger og mere end 200 opførelser samt et seminarprogram med tilbud om workshops, masterclasses m.v. Derudover er det såkaldte Ørescenen-projektet etableret for at skabe et fundament og et netværk for formidling af scenekunst for børn og unge i Øresundsområdet.

Endelig skal det med, at man på YouTube kan få en lille appetitvækker om kongressen og de to værtsbyer, idet Casper Joel har lavet en 4,25 minutters præsentation af to venlige og solbeskinnede Øresundsbyer, der skal danne de perfekte rammer om verdenskongres, festival, seminarer, workshops – og en masse teatersnak på en masse forskellige tungemål.

Se filmen på: http://www.youtube.com/watch?v=ZMYOdnOOFJU&hd=1

Se mere om kongressen på: www.assitej2011.info

Se mere om Orescenen på: www.orescenen.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne