5. maj 2009

‘Anden’ åd ungdomsrabatten

Børneteateravisen.dk har tidligere beskrevet (i artiklen ‘Billetsalg stoppet af succes’ 09.03.09). hvordan kassen til bl.a. Reumert-ungdomsrabatbilletterne var tømt længe før sæsonslut.

Nu viser det sig, at en væsentlig grund var, at Anders ‘Anden’ Matthesens succes-show på Gasværket, ‘Anden på coke’, solgte så mange så mange Reumert-billetter med ungdomsrabat, at der længe før sæsonslut ikke var flere tilbage til andre forestillinger…

Scenekunstudvalgets formand, Mikkel Haarder Munck-Hansen, siger til Information, at han finder det problematisk, at et sådan show kan være en del af Reumert-ordningen, og at man bør lave støtteordningen om.

»De store forestillinger, der kan bære sig selv økonomisk, har ikke brug for støtte. Det kan udhule ordningen, at noget, der er så kommercielt, også får støtte,« siger han til Information.

Gasværkets direktør, Jon Stephensen, er – ikke overraskende – slet ikke enig og mener, at SKU-formandens tankegang hører en svunden fortid til:

»Andens show må betragtes som ny dansk dramatik. Når man begynder at bestemme, hvad der er fint, og hvad der ikke er fint nok, bliver teaterverdenen til sin egen værste fjende,« siger han til Information.

Pengene til Reumert-rabatten på teaterbilletterne kommer fra Kunststyrelsen, der hvert år giver ca. to millioner kroner (til ca. 45.000 billetter) til de københavnske teatre, så de kan tilbyde ungdomsrabat på deres forestillinger.

Se hele artiklen på https://www.information.dk/190070

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne