11. august 2014

Amfiteater byder på gratis familieteater i København

Et nyt teaterinitiativ har i bogstaveligste forstand set dagens lys i gamle omgivelser, idet Amfiteatret spiller gratis familieforestillinger på Bellahøj Friluftsscene 14.-17. og 28.-31. august.

Det sker alle dage kl. 19,30, hvor den nordiske mytefortælling om 'Thors Brudefærd'  fortolkes, fortælles og opføres af omkring 50 lokale frivillige samt enkelte professionelle aktører. I dag- og aftentimerne fra kl. 15-21 kan man tillige opleve sceneområdet som en stor markedsplads og nyde en tilkøbt eller selvlavet picnic i det grønne, for Amfiteatret angiver som formål både at stå for teater, musik, mad og idræt m.v. i området omkring friluftsscenen.

Amfiteatret er i øvrigt stiftet af Henriette Hertz og Andrea ter Avest Dahm, men det kunstneriske og administrative ansvar varetages af Lene Storgaard (adm. leder) og Thomas Johan M.R. Bæhring (producent). Nok så vigtigt har Københavns Kommunens Kultur Nord det økonomiske ansvar for begivenhederne.

Bag selve forestillingen 'Thors Brudefærd' står Mikala Bjarnov Lage som instruktør og manuskriptforfatter, mens Uppercuts kunstneriske leder, Louise Seloy, leverer både koreografi og et par professionelle dansere i form af Mark Philip og Stephanie Thomasen. Også Dans i Nordvests børnehold i drama og i dans medvirker, mens Bispebjergspejderne og Bellahøj 21stBarking står for scenografi i samarbejde med scenograf Sara Vilslev. På selve scenen får skuespiller Ole Håndsbæk Christensen fra Riddersalen med- og modspil af teaterelever fra Pilegårdens Ungdomsteaterhold. Orkesterleder er Michael Aabye fra Slagkraft, der får assistance af orkestermedlemmer og lokale skoleelever og beboere.

Amfiteatret fungerer altså mere som en organisatorisk overbygning for kulturelle aktiviteter end et egentligt teater, omend de væsentlige poster i teatrets første forestilling er professionelle teaterfolk – men det gode initiativ skal da lige nævnes.

De gratis billetter til ‘Thors Brudefærd’ kan bestilles via det nye billetsystem Billetto. Man behøver ikke printe sin billet, men kan bare tag den med på smartphone eller tablet.  

Mere om forestillingen og om teatret på www.amfiteatret.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne