6. oktober 2014

Amager Børneteaterfestival 2014

De ligger jo ikke ligefrem på den lade side på ZeBU, der udover at være lille storbyteater på Amager og flittigt turneteater i ind- og udland også med SpringFestival er arrangør af landets største internationale festival med teater for børn og unge (Festival of Wonder er større, men den er jo for både børn, unge og voksne) – og til overflod også er medarrangør af en rimelig stor lokal børneteaterfestival hvert år i efterårsferien.

Det er således femte år i træk, at der fra 12.-18. oktober afvikles Amager Børneteaterfestival på det, der tidligere så ucharmerende blev benævnt Lorteøen.

Det er godt nok ZeBU, der efter sin tilflytning til Amager fik etableret denne festival, men nu er Amager Børneteaterfestival et fællesprojekt og samarbejde for hele otte lokale kulturinstitutioner, der udover ZeBU tæller Bibliotekshuset, Børnekulturhus Ama’r, Kulturhuset Islands Brygge, Kvarterhuset Amagerbro, Solvang Bibliotek,
Amager Fælled Skole og Ørestad Bibliotek.


Det betyder tillige, at der spilles på otte forskellige scener på Amager, så festivalen også på den måde bliver udbredt på en pæn del af Amager.

Amager Børneteaterfestival 2014 tæller 14 teatre, 14 forestillinger – og knapt 30 opførelser. I anledning af femårsjubilæet har man et internationalt indslag: Svenske Teater Sagohuset med småbørnsforestillingen 'Mere Max' – der i øvrigt er et gensyn fra SpringFestival 2014 i foråret.

De danske forestillinger – der stort set alle er blevet anmeldt her på portalen, er:

– ZeBU: Sand forvirring (fra 8 år)

– Aaben Dans: HANe og HUNd (4-10 år)

– De Røde Heste: I begyndelsen var begyndelsen (4-8 år)

– Barkentins Teater: Indeni (1,5-4 år)

– Teaterværkstedet Madam Bach: blÆst (2-6 år)

– Asterions Hus: Jason (4-8 år)

– Valborgs Mave: Havets mor (5-9 år)

– Limfjordsteatret: Frisk (fra 5 år)

– Teater Værk: SMACK! (6-10 år)

– Riddersalen: Åbent hus (1,5-4 år)

– Gazart: Æble 3-2-1 (2-6 år)

– Teater KrisKat: Den lille båd (2-5 år)

– Teater Fair Play: Lyde i natten (fra 3 år)

Enkelte af forestillingerne vises ganske gratis, mens de øvrige kan overværes til ganske rimelige priser, nemlig 30 kr. pr. billet.

Se mere om forestillinger, spilletidspunkter, billetkøb m.v. i programmet via dette link. Eller via ZeBU's hjemmeside: www.zebu.nu

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne