1. oktober 2021

Amager Børneteaterfestival 16.-24. oktober

Når Amager Børneteaterfestival fra 16.-24. oktober afvikles for 12. gang i træk, er det med fokus på fællesskab og fælles skabelse, som det så smukt udtrykkes i programmet fra de ni lokale kulturinstitutioner, der står bag festivalen.

I år præsenteres 18 forskellige forestillinger, der opføres i alt 38 gange af de 17 forskellige kompagnier. Teaterforestillingerne suppleres med en række teaterværksteder og workshops, fællesspisning m.v., for: 'Årets program handler om det, der forbinder os, og om hvordan vi bliver forbundet af de fælles oplevelser, vi får, når vi går i teatret og når vi er sammen om kulturen'.

Teaterforestillinger og workshops har enhedspris 40 kr. for både børn og voksne, men der er gratis adgang til workshops, hvis man kan fremvise teaterbillet fra en af ugens forestillinger.

Forestillingerne er:

– Lyt til tiden – Papirskoven( 6-9 år)

– Bjørn – Mikkel & Joel (6-12 år)

– TING – Ilon Lodewijks (fra 11 år)

– En hel er en halv og to kvarte – Gazart (fra 5 år)

– Myrepostyr – Secret Hotel (8-12 år)

– Vikingernes konge – Teater Lux (5-10 år)

– Fru Strid – Parkteatret (3-9 år)

– Jeg er Silas – Hils Din Mor (fra 12 år)

– Om lidt er alting nu – Teater My og Teater Refleksion (2-5 år)

– Pinocchio – Teater Patrasket (6-12 år)

– Humørhelt – Anemonen (3-7 år)

– Mor og Maskinen – Teater Paradox (8-13 år)

– Solo for to – Batida (fra 5 år)

– Du er den! – Teater Ubestemt (fra 14 år)

– Verdens mindste historie – Batida (1,5-4 år)

– MOR – Teatret st.tv, Anemonen & Nørregaards Teater (5-11 år)

– Post fra… – Gunni og Stylte (for alle)

– Familien Norden – ZeBU, Bergen Borgerscene og AneMarie Ottosen (fra 13 år)

Alle disse forestillinger bortset fra de to sidste på denne liste er blevet anmeldt i Teateravisen, således at man her kan få en teaterfaglig vurdering af forestillinger – som man enten lige har set eller tænkt sig at se…

Efter flere af forestillingerne er der direkte mulighed for at deltage i kreaværksteder, nycirkusworkshop, fællesspisninger m.v.

I årets program indgår også en temaeftermiddag om 'Dansk børneteater nu og i fremtiden', hvor festivalen og ASSITEJ Danmark 'sætter spot på nogle af de unikke arbejdsformer, der har været toneangivende for dansk børneteatermiljø gennem tiden', og der følges op med det gode spørgsmål: 'Hvad gør dansk børneteater til noget særligt, og hvordan kan branchen fortsat gøre en forskel lokalt, nationalt, globalt, kosmisk'.

Arrangemeget, der også indbefatter forestillingen 'Du er den! af Teater Ubestemt og mulighed for fællesspisning, foregår fredag 22. oktober kl. 16-20.

Det var ZeBU, der tog initiativ til denne faste efterårsferie-festival, da teatret slog sig ned på Amager som nyslået lille storbyteater under Københavns Kommune i 2010, men med de mange kulturinstitutioner, der er medarrrangører, er Amager Børneteaterfestival kendetegnet ved ikke at have et egentligt festivalcentrum, fordi de mange events og aktiviteter er spredt ud på ni forskellige lokaliteter i området: Teater ZeBU, Børnekulturhus Ama'r, GLiMT Amager, Kulturhuset Islands Brygge; Bibliotekshuset, Kvarterhuset, Multihallen, Solvang Bibliotek og Ørestad Bibliotek

Se hele programmet med spilletider og -steder, workshops og andre aktiviteter via 

https://www.zebu.nu/festivaler/ – og følg med på facebook/amagerbf 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne