3. oktober 2017

Amager Børneteaterfestival 15.-22. oktober

Efterår på Amager er også lig børneteaterfestival. Det har det i hvert fald været siden 2010, hvor ZeBU skiftede navn fra Corona La Balance og flyttede til øen som lille storbyteater og medbragte sine mange aktiviteter, der udover forestillinger også omfatter den biennale internationale SpringFestival, dramapædagogiske udviklingsprojekter m.v.

Amager Børneteaterfestival er dog i høj grad et samarbejdsprojekt med en række andre kulturinstitutioner, der også lægger spillepladser til.

Ud over ZeBU selv er det Børnekulturhus Ama'r, Kulturhuset Islands Brygge, Kvarterhuset, Islands Brygges Bibliotek, Solvang Bibliotek, Ørestad Bibliotek og 

Bibliotekshuset på Rodosvej.

Og i år tages et nyt spillested i brug, når Islands Brygge Bibliotek lader publikum besøge deres hemmelige og underjordiske boglager.

Festivalen afvikles i efterårsferien fra 15.-22. oktober og byder på forestillinger fra 16 teatre – inklusivt et norsk gæstespil – og et samlet antal opførelser på 26. Hvilket gør festivalen til en af de større i det brogede billede af festivaler med teater for børn og unge (se listen i artiklen 'Liv i gaderne og gang i festivalerne').

Festivalens forestillinger:

– Teater Patrasket: Flyv (fra 5 år)

– Syddjurs Egnsteater: Kæmpen som ikke havde hjerte i livet (4-10 år)

– Det Lille Turneteater: Ingen Verdens Ting (5-10 år)

– Randers Egnsteater: Væk? (1,5-4 år)

– Teatergrad: Verdens historier (2,5-5 år)

– Teatret Lampe: Ønsk (3-8 år)

– Teater AstaBasta: Halfdans ABC (fra 4 år)  

– Svanen: David og Goliath (fra 4 år)

– Det Lille Turneteater: Grev Gris (4-10 år)

– Hils Din Mor & Teater Vestvolden: Fucking Åmål (13-18 år)

– Teatret KrisKat: Dada (1,5-4 år)

– Teater Kompas: Hvor går drømmene hen? (6-10 år)

– Teatret Fair Play: Et ord er et ord (fra 4 år)

– LiminalDK: Marsmand (5-10 år)

– Cantabile 2: Spor af dyr (fra 6 år)

– Ostwald/Uvaas (N): Korp, Korp (0,5-max 3 år)

Stort set alle er blevet anmeldt her på portalen og kan findes via Søg-funktionen, hvis man vil have en professionel vurdering oveni programomtalerne.

Udover forestillingerne – der kan ses mod en beskeden billetpris på 40 kr. for alle – arrangeres der festivalen tro også et par workshops i Børnekulturhus Ama'r: En gratis for de 8-årige og op med teater, fortælling, sang og skuespil (tilmelding nødvendig) – og et kreativt værksted med masker, dukker, ansigtsmaling m.v., 'Bag om tæppet', som er for hele familien og tager 20 kr. pr. person for materialer…

Se program med info om forestillinger, spillesteder og -tider, billetbestilling, workshops m.v. på ZeBU's hjemmeside: https://www.zebu.nu/forestilling/amager-boerneteater-festival/

eller via dette link til pdf med programmet.

(Billedet: Amager Børneteaterfestival åbner søndag den 15. oktober på ZeBU med den poetiske dukkeforestilling ’Flyv', der også præget festivalens programforside)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne