6. oktober 2022

Amager Børneteaterfestival 13.-23. oktober

Amager Børneteaterfestival er klar med sin 13. udgave, der afvikles 13.-23. oktober med det erklærede formål at ’fylde børnenes efterårsferie med store historier, magiske rum og underfundige oplevelser, foruden skønne værksteder og workshops, hvor man kan slippe kreativiteten løs’, som det formuleres på ZeBU’s hjemmeside.

Teatret får dog hjælp af ni af Amagers andre kulturinstitutioner. Samlet byder festivalen på 18 forskellige forestillinger, 40 opførelser og mulighed for små teaterskoler efter forestillingerne. Dertil en masse workshops  med bl.a. nycirkus, billedkunst, lydlaboratorium, scenografi, special effets  m.v.

Amager Børneteaterfestival er således en stor begivenhed, men også en speciel festival pga. konceptet, der placerer de mange forestillinger og aktiviteter spredt over Amager på 14 forskellige spillesteder. Der er derfor ikke et egentligt festivalcentrum, hvor teatret ZeBU og Børnekulturhus Ama’r med fælles beliggenhed på Øresundsvej er det nærmeste, man kommer et samlingssted.

Men det er altså netop festivalens ide at sprede spillestederne, så forestillingerne er let tilgængelige for flest mulige børnefamilier og institutioner.

Der er også indlagt en temadag for voksne på festivalen med titlen ’Festivaltilblivelse: At lytte med børn’. Temadagen tager udgangspunkt i Pernille Welent Sørensens phd, ’At lytte til børn’, der går i dybden med den måde, hvorpå børn oplever teater og som involverer meget mere end det, der foregår på scenen. Hendes arbejde er blevet omtalt udførligt her på portalen (se bl.a. artikel).

I forbindelse med workshop-mulighederne inviteres publikum i øvrigt også til at sætte billeder, dans og lyd på teateroplevelsen sammen med kunstnere i kreative værksteder, der er spredt ud over hele Amager.

Billetter til festivalens forestillinger koster 40 kr. (både for børn og voksne), mens  workshops koster 30 kr. pr. person (gratis adgang med teaterbillet – visse værksteder kræver tilmelding). Billetter findes på www.billetto.dk

Man kan se program med spillesteder og –tider, info om alle aktiviteter m.v. på ZeBU’s hjemmeside og følge med på Facebook (amagerbf)

Festivalens forestillinger: 

– ’Slabam’ af Volantes Company (fra 5 år) ANM*

– ’Ivalus første sang’ af De Røde Heste (fra 6 år) ANM*

– ’Den røde rejsekuffert’ af Det Lille Verdens Teater (fra 4 år) ANM*

– ’Rundt og rundt’ af Arthotel (0-4 år) ANM*

– ’Romeo og Julie’ af Teater Refleksion (8-12 år) ANM*

– ’Kaboom’ af Live Art (fra 6 år) ANM*

– ’Kat – Fugl – Fisk’ af Teatret OM (4-8 år) ANM*

– ’Gro’ af Madam Bach (1-6 år) ANM*

– ’Djævelens lærling’ af Det Lille Turneteater (fra 9 år) ANM*

– ’Ilt’ af ZeBU (fra 7 år) ANM*

– ’Prinsesse Caraboo’ af Frøken Fracasos Kompagni (7-11 år) ANM*

– ’Yem’ af Tiny Dancer og Dansehallerne (3-6 år) ANM*

– ’Livets små mirakler’ af Paolo Nani og Limfjordsteatret (fra 12 år) ANM*

– ’Abehånden’ af André Andersen SOLO (fra 9 år) ANM*

– ’B-Bumm’ af Teatret KrisKat (0,5-3 år) ANM*

– ’Ud af en tangent’ af Teatret Værk (alle)

– ’Ahaiyuta’ af GLIMT Amager (3-6 år)

– ’Seniorflugten’ af TOF Theátre (B) (fra 8 år) 

(ANM*) henviser til, at man kan finde anmeldelse af disse forestillinger her på portalen, hvis man vil have en teaterfaglig vurdering – brug Søg-funktionen.

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne