20. april 2023

Alt er klart til festival

Det kan godt være, at Aprilfestival 2023 i Syddjurs Kommune er en kort udgave af den vanlige ugelange festival, men interessen er uændret stor for begivenheden, der fra fredag hilser over 100 professionelle turneteatre velkommen.

Torsdag eftermiddag kl. 14:27 kunne Billetten, der er placeret i Maltfabrikken i Ebeltoft, således melde ud, at der var uddelt 13.105 gratis billetter til de over 160 forskellige forestillinger.

Men der er givet ændret positivt på det tal, når festivalen fredag formiddag går i gang med forestillinger på ca. 20 forskellige spillesteder i Ebeltoft og Rønde.

Mens de lokale børn og deres voksne har taget for sig af det kulturelle overflødighedshorn, er flere hundrede tilrejsende formidlere (læs: opkøbere) også klar. De har i hvert fald alene på de to særskilte reservations-dage for formidlerne til at få billetter før alle andre booket over 3200 billetter – og sædvanligvis kommer der også mange formidlere, der ikke nødvendigvis lader sig registrere.

Og det er i hvert fald godt nyt for de deltagende teatre, for hvem festivalen er en særdeles vigtig salgsmesse.

(Billedet: Billetten i Maltfabrikken er klar til at informere og uddele gratis adgangskort til Aprilfestivalens mange forestillinger. Elisabeth Tramm, billet-leder gennem adskillige festivaler, gemmer sig bag skiltet, som festivalassistent Bjørk Alberte Tyge velvilligt holder op. Foto: Carsten Jensen)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne