6. januar 2020

Alt det vi elsker, alt det vi frygter

Cantabile 2, der i år kan fejre 30 års jubilæum som egnsteater i Vordingborg Kommune, er især kendt for sine human specific-performances for voksne, men producerer også forestillinger for børn og unge i forskellige aldersgrupper, som både turnerer og tilbydes kommunens folkeskoler og ungdomsuddannelser.  

Som led i årets jubilæumsfejring kommer nu forestillingen 'Guds Lam' – med undertitlen 'alt det vi elsker, alt det vi frygter' – som har premiere fredag 24. januar på Vordingborg Teater, hvor der også spilles lørdag 25. og søndag 26. januar.

I forestillingen – hvor teaterleder Nullo Facchini står for tekst og instruktion –  er mere end 30 lokale medvirkende på scenen som sig selv, sammen med to professionelle performere, når Cantabile 2 genskaber de 12 paneler fra den verdensberømte altertavle i St. Bavo katedralen i Gent.

Kunstværket portrætterer arketyper i den vestlige kultur: Hvem er vor tids Adam og Eva, Jomfru Maria, korsridderne og offerlammet? Hvilken version har de medvirkende af temaerne i dette maleri om tro, magt, kærlighed, død og frelse? På scenen opstår et panorama af vores nuværende verden, i et vidnesbyrd om betydningen af kunst og spiritualitet i et menneskes liv.

Cantabile 2 gør opmærksom på, at 'Guds Lam' er uden aldersbegrænsning, men at  forestillingen indeholder nøgenscener, en video med slagtning af et lam og optagelser fra en fødsel. Se mere om forestilling, spilletider og billetter på www.cantabile2.dk

Det er helt i tråd med Cantabile 2's særlige og internationalt kendte performance-profil, der både forskrækker og henrykker – og gerne lader nøgenhed indgå i det kunstneriske resultat.

Det internationale performanceteater Cantabile 2 blev grundlagt i Italien i 1983 af instruktøren Nullo Facchini (f. 1960) og kom til Danmark i 1984. I 1990 blev det egnsteater i Vordingborg Kommune, men gæstespiller jævnligt i København og turnerer i ind- og udland.

Fra 1985-2009 drev Cantabile 2 også Danmarks eneste skuespillerskole for performanceteater, School of Stage Arts, men dag er skolens treårige uddannelse erstattet af kortere workshopforløb af op til et par måneders varighed.

Siden 1991 har Cantabile 2 arrangeret den internationale biennale Waves Festival i Vordingborg. Udviklingsprojektet 'Skvulp', der består af en række aktiviteter for børn og unge, er en integreret del af festivalen.   

I 2018 modtog Cantabie 2 en Reumert-pris i katagorien Årets Performance for forestillingen 'Skjult nummer'.

(Billedet: Et slagtet lam indgår i Cantabile 2's forestilling 'Guds Lam', der er del af teatrets 30-års jubilæumsfejring som egnsteater i Vordingborg. Foto: Per Rasmussen)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne