11. maj 2010

Ærespris til Bjarne Sandborg

Teaterleder og dukkefører Bjarne Sandborg fra det århusianske Teater Refleksion fik 4. maj overrakt årets ærespris fra den internationale dukketeaterunion UNIMA. Overrækkelsen foregik i forbindelse med teaterbiennalen DANISH+ i Århus i overværelse af omkring 60 udenlandske opkøbere og repræsentanter fra den danske teaterverden.

Æresrisen uddeles af den danske afdeling af UNIMA, og modtageren udpeges af UNIMA Danmarks bestyrelse. Prisen består, ud over æren, i en stav, der er påsat en dukke udført af dukkemageren Ole Bruun Rasmussen, som også er idémanden bag UNIMA-æresprisen.

UNIMA (UNion Internationale de la MArionnette) er en non-governmental organisation tilknyttet UNESCO, der omfatter mennesker fra hele verden, der medvirker til udviklingen af teater med dukker som kunstart.

I motivationen hedder der bl.a.: Bjarne Sandborg modtager prisen for det arbejde, han igennem mange år har gjort for dukke- og animationsteater. Han har skabt mange forestillinger gennem årene, som har rørt mennesker over hele kloden. Han er arbejdsom og har visioner, hvilket senest har udmøntet sig i åbningen af Danmarks første stationære scene for dukke- og animationsteater… UNIMA Danmark håber med denne pris at være med til at få fokus rettet mod en spændende, dygtig og markant teaterpersonlighed’.

Læs også artiklen
’Man kan ophæve tyngdekraften’ – et interview her på portalen med Bjarne Sandborg i anledning af åbningen af Refleksions nye dukketeaterhus i Århus,

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne